Vandaag is vrijdag 13 september  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 13 mei 2012    Evangelie van 2012-05-13
(Moederdag / Sint Servatius)
begintijd12:30 uur
 titelMoederdag in museum Catharijneconvent
beschrijving

Samen met mediapartners IKON, NCRV, RKK organiseert Museum Catharijneconvent op zondag 13 mei een afwisselend programma voor moeders, vriendinnen en iedereen die zich met hen verwant voelt. Even voor de goede orde: ook mannen zijn van harte welkom!

De tentoonstelling Vrouwen voor het voetlicht is aanleiding voor deze bijzondere dag in het museum.

Het afwisselende programma van de mediapartners in het Auditorium begint om 12.30 uur met Het Vermoeden op locatie van de IKON. Presentatrice Annemiek Schrijver heeft Mechteld Jansen, bijzonder hoogleraar missiologie, samen met haar twintigjarige zoon te gast. Om 15.00 uur neemt de NCRV het over met Schepper & Co.

Daarin gesprekken met auteurs van het boek Allemaal vrouwen dat bij de tentoonstelling is verschenen en interactie met het publiek aan de hand van beelden en audiofragmenten. Aan het eind van de middag interviewt Gerard Klaassen van de RKK een vrouwelijke gast voor zijn radiorubriek Andersdenkenden. 

Tussen de bedrijven door is er ruimschoots gelegenheid om de tentoonstelling te bezoeken. Ook biedt het museum enkele ‘verwenactiviteiten’ voor moeders en hun begeleiders, zoals de workshop ‘Eenvoudig moeder: in 8 stappen naar meer balans’ door auteur Marjolijn de Galan (Grachtenzaal), ‘Met je moeder op de foto’ in samenwerking met Wouter de Winter, ‘Gelukspoppetjes haken’ onder leiding van Annemarie Arts. In het Museumcafé is er mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding cupcakes te versieren.

Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38 in Utrecht, is vanaf 11.00 uur open. Opgave voor de activiteiten in het Auditorium is gewenst. Dit kan via een mail aan  info@catharijneconvent.nl  onder vermelding van naam, aantal deelnemers en telefoonnummer of via tel. (030) 2313835.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs.

info

(030) 231 38 35
info@catharijneconvent.nl
www.catharijneconvent.nl

locatieMeseum Catharijneconvert, Lange Nieuwstraat 38
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl