Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 31 mei 2012    Evangelie van 2012-05-31
(Maria bezoekt haar nicht Elisabet)
begintijd19:00 uur
 titelOpenluchtmis en Sacramentsprocessie
beschrijving

Als hoogtepunt van de meimaand wordt in Elshout op 31 mei, ‘Onzen Dag’, om 19.00 uur een openluchtmis met Sacramentsprocessie gehouden. De viering begint in de kerk van St. Jan Evangelist, waarna we in processie met baldakijn en beeldje van de Wonderbare Moeder naar de Mariakapel lopen om daar samen met Vicaris-Generaal Ron van den Hout de Eucharistie te vieren. Daarna gaan we weer terug naar de kerk om de meimaand traditioneel af te sluiten met het lied van Elshouts Wonderbare Moeder.

De viering wordt opgeluisterd door het Gemengd Koor en Dameskoor Elshout, Fanfare E.M.M. en de O.L.V. Schuts.

Het zou mooi zijn als vele mensen uit parochie en regio zouden aansluiten. Aarzel niet om uw rozenkrans mee te nemen en mee te bidden! Er zullen normaalgesproken voldoende zitplaatsen aanwezig zijn bij het Mariapark aan de Kapelstraat. Voor mensen minder goed ter been zijn speciale plaatsen gereserveerd.

Het is traditie dat bewoners langs de route de vlag uithangen en een Mariabeeldje voor hun raam zetten. Na afloop wordt er koffie en thee geschonken in gemeenschapshuis ’t Rad.

Wij wensen u veel bezinning en inspiratie toe tijdens deze bedetocht!

info

(0416) 37 22 15
parochie@parochiedrunen-elshout.nl
www.parochiedrunen-elshout.nl

locatieSt. Jan Evangelist, Kerkstraat 36
plaatsElshout (Noord-Brabant)
postcode51
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl