Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 1 mei 2012    Evangelie van 2012-05-01
(Dag van de arbeid)
begintijd19:00 uur
 titelOpening Mariamaand door mgr. De Jong
beschrijving

Traditiegetrouw bezoeken de Limburgse bisschoppen in de Mariamaand mei de kapel van Leenhof in Schaesberg (Landgraaf). Hulpbisschop Everard de Jong opent er dit jaar de meimaand, dinsdagavond 1 mei, met een H. Mis. De bekende zangeres Wendy Kockelkoren en toetsenist Falco Borsboom verzorgen vocale medewerking. De viering begint om 19.00 uur. Een kwartier voorafgaand wordt de rozenkrans gebeden.

De meimaand is traditiegetrouw dé bedevaartmaand voor Maria-pelgrimsoorden. Zo ook bij de ruim driehonderd jaar oude Leenderkapel. Gedurende de hele maand is er bij de kapel van Onze Lieve Vrouw van de Berg Carmel, zoals de kapel officieel heet, elke dag een eucharistieviering. Op weekdagen ’s avonds om 19.00 uur, op zaterdagen om 8.30 uur en op zon- en feestdagen om 17.00 uur.

Daarnaast zijn er een aantal bijzondere vieringen, veelal muzikaal verzrogd door zangkoren uit de regio Parkstad. Priesters uit de regio verzorgen bij toerbeurt de H. Missen bij de kapel. Bisschop Frans Wiertz sluit de Mariamaand bij de kapel af, op donderdag 31 mei, eveneens met een eucharistieviering.

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatiekapel van Leenhof
plaatsSchaesberg (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl