Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzondag 10 t/m zondag 17 juni 2012    Evangelie van 2012-06-10
(Vaderdag (B))
begintijd09:00 uur
eindtijd19:00 uur
 titel50e Internationaal Eucharistisch Congres
beschrijving

Van 10 tot 17 juni 2012 vindt te Dublin het vierjaarlijkse Internationale Eucharistisch Congres plaats, dé kans ter verdieping in één van de facetten van de Eucharistie, het centrale sacrament van het christelijk leven. Het congres biedt tevens de gelegenheid om broeders en zusters uit andere streken van de wereld te ontmoeten.

Eucharistie: communio met Christus en met elkaar
Het Eucharistisch Congres wordt dit jaar gehouden rond het thema ‘Eucharistie: communio met Christus en met elkaar’ en valt samen met de 50ste verjaardag van de opening van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965). In het kerkelijk leven in de 20ste eeuw betekende dit een mijlpaal die nog lang niet al zijn vruchten heeft opgeleverd.

Liturgie Het eerste document dat in het Concilie werd uitgevaardigd is de Constitutie over de Liturgie. Een diepgaande reflectie en een pastorale en op het leven betrokken benadering hebben gemaakt dat de liturgie hier verschijnt als het hart van het kerkelijk leven. Dit eerste document is richtinggevend geweest voor de andere daaropvolgende documenten van het concilie.

Eenheid Kenmerkend voor het Congres van Dublin zal ook het onthaal van christenen zijn die niet tot de Catholica behoren, speciaal op 11 juni. Er zal een gezamenlijke viering zijn als uitdrukking van het ene geloof dat ons met elkaar verenigt. Al is de eenheid tussen de verschillende christelijke families nog niet ten volle gerealiseerd, eenzelfde doopsel, geworteld in onze Verlosser Christus, maakt van ons allen zijn leerlingen, geroepen om samen van hetzelfde geloofsgetuigenis af te leggen. Broeder Aloïs, de prior van Taizé zal, evenals vertegenwoordigers van de Kerken van het Oosten en van de Reformatie, aanwezig zijn. (Bisdomdenbosch.nl)

info

www.iec2012.ie

locatieRDS, Dublin 4
plaatsDublin (Ierland)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl