Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 20 mei 2012    Evangelie van 2012-05-20
begintijd11:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelGezinsdag in Zonnewende
beschrijving

De 7 eigenschappen van effectieve gezinnen 

Elke gezinssituatie is uniek, maar in veel opzichten is elk gezin ook gelijk, want iedereen heeft te maken met problemen van allerlei aard die voor anderen heel herkenbaar zijn: de opvoeding van de kinderen, tijdgebrek, onderling begrip, economische problemen, balans vinden tussen werk en gezin. Waar ligt onze prioriteit? Als we het gezin als de hoeksteen van de samenleving beschouwen en het onze grootste levensvervulling is, dan ligt de belangrijkste taak in ons leven thuis. Hoe belangrijk onze verplichtingen, ons werk e.d. ook zijn, op de eerste plaats zijn we mens en juist in het menselijk contact met echtgenoot/echtgenote, kinderen en vrienden liggen de belangrijkste investeringen die wij ooit zullen doen.

Stephen R. Covey, directeur van het Covey Leadership Center in Utah, heeft met De zeven eigenschappen van effectief leiderschap een miljoenenpubliek bereikt. Hij leert managers de kwaliteit van hun persoonlijk leven, van hun producten, diensten en organisaties te verbeteren, met een open oog voor zaken als rechtvaardigheid, integriteit, menselijke waardigheid, dienstbaarheid en kwaliteit. Hij laat hij zien hoe deze principes ook kunnen worden gebruikt om een stabiel, liefdevol gezin op te bouwen. Het is immers duidelijk dat een gezin niet zomaar vanzelf hecht en stabiel wordt, maar dat daarvoor de energie, talenten, wilskracht, visie en toewijding van alle gezinsleden nodig zijn. In De zeven eigenschappen van effectieve gezinnen reikt hij ideeën aan om in onze turbulente en vaak gezinsonvriendelijke wereld ons gezin op de eerste plaats te stellen. 

FranklinCovey Nederland is de Nederlandse vertegenwoordiging van de wereldwijde training- en adviesorganisatie van Stephen R. Covey.

Ivo Wijnhamer is Senior trainer FranklinCovey en heeft meer dan tien jaar trainerservaring in bedrijven en instellingen om de kwaliteiten van mensen te verbeteren in hun functioneren in de werkomgeving en in het gezin.  

Op deze dag voor het gezin zal hij ons praktisch advies geven voor het oplossen van veel voorkomende gezinsdilemma’s, zoals tijd maken voor elkaar, ruzies uitpraten, beschadigde relaties herstellen en negatieve stemmingen ombuigen.

Met woorden van S. Covey: ons succes is niet afhankelijk van wat er in de samenleving gebeurt, maar wat er in ons eigen huis gebeurt. 

Programma

10.30 uur  ontvangst

11.00 uur  gelegenheid om de H. Mis bij te wonen

11.45 uur  koffie

12.00 uur  inleiding door Ivo Wijnhamer

13.30 uur  geheel verzorgde lunch

14.30 uur  workshop I  en  II

15.30 uur  afsluiting van de dag

Aanmelding
U kunt zich aanmelden bij de familie Pouw, of een e-mail sturen naar gezin@soka.nl
In verband met de verzorging van de lunch stellen we een tijdige reactie zeer op prijs.
Voor de organisatie van het kinderprogramma ontvangen we graag de naam en de leeftijd van de kinderen.

Plaats
Conferentieoord Zonnewende
Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel
Tel. 013 5132630

Kosten
Volw: € 20 p.p.
Kinderen t/m 3 jr  € 5
Kinderen 4 jr en ouder € 7,50
Max. bedrag per gezin € 60

Betaling
Bij voorkeur via Postbank 5157514  t.n.v Stichting SOKA, Amsterdam. Betaling kan echter ook ter plaatse.         

info

Contactpersonen

Pieter en Rita Pouw-Bahlmann 
Juliana van Stolberglaan 31
1412 BE Naarden
Tel. 035 6946350   

www.soka.nl

organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl