Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 22 april 2012    Evangelie van 2012-04-22
begintijd11:00 uur
 titelBleysdag in de Koepelkerk
beschrijving

De herdenkingsviering voor Architect Adriaan Bleys in de Koepelkerk in Hoorn vindt plaats op 22 april 2012 om 11.00 uur. Daarbij zullen ook familieleden van de Hoornse bouwmeester A.C. Bleys aanwezig zijn, alsmede vrijwilligers van de Nicolaaskerk in Amsterdam.

Op deze dag wordt herdacht dat Adrianus Cyriacus Bleys, ontwerper van onder meer de Koepelkerk in Hoorn (H. Cyriacus) en de Nicolaaskerk in Amsterdam, 100 jaar geleden is gestorven. Het koor Voces Cyriaci onder leiding van Mark Heerink zal de dienst opluisteren. Onder meer het Cyriacuslied zal ten gehore worden gebracht.

Na afloop van de dienst, tussen 12.30 en 13.30 uur kunnen geìnteresseerde bezoekers genieten van een concert door Voces Cyriaci. De amateurhistorici Els en Harm Stumpel wijden van 13.30 tot 16 uur een presentatie aan Bleys.

info

Kees de Greeuw
(0229) 23 60 82

locatieKoepelkerk, Grote Noord 15
plaatsHoorn (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl