Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 15 april t/m vrijdag 15 juni 2012    Evangelie van 2012-04-15
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen)
 titelCommunicanten bidden voor Communicanten
beschrijving

Rozenkransestafette - elke groep kinderen bidt een kraaltje

Speciaal voor communi­canten is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de Rozen­krans­esta­fette zonder dat dit lokale organisatie vraagt. Wat houdt het in? Heel eenvoudig: in Eerste H. Communie­vieringen door een gezamen­lijk Weesgegroet en eventueel Voorbede ook bidden voor andere communi­canten in de fusie­parochie of in het bisdom (download hier een voorbeeld­gebed). De gebeden van deze kinderen vormen zo, als schakels van een ketting, samen een rozenkrans. Doe mee, zodat het gebed van kinderen een spoor van 50 kralen door het bisdom trekt.

Waarom meedoen?

  • kinderen door gebed verbinden: we zijn immers één grote familie.
  • op eenvoudige wijze kinderen bij Maria brengen: voor thuis krijgen alle communicanten een medaille van Maria en een mooie kaart met het Weesgegroet en uitleg.
  • Maria heeft bij haar verschijningen vaak juist aan kinderen gevraagd om te bidden
  • voor alle deelnemende communicanten en gezinnen zal de rozenkrans gebeden worden bij de Zoete Moeder in de Sint-Jan in Den Bosch en wel op 13 mei, Moederdag èn Gedenkdag van Maria in Fatima.

Hoe?
Mail het aantal communicanten, de datum of data van de Communieviering(en) en adresgegevens van de parochie of werkgroeplid naar kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com . U ontvangt dan medailles en kaarten voor uw communicanten. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Kinderen die dit leuk vinden kunnen thuis meedoen aan een tekenwedstrijd over een toepasselijk geheim van de rozenkrans: Jezus stelt de Eucharistie in tijdens het Laatste Avondmaal.

Organisatie
De organisatie is in handen van Kinderen bidden voor Kinderen.

info

Organisatie
Marjolein Heijs
(073) 52 11 956

kinderenbiddenvoorkinderen@gmail.com
www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieParochies in bisdom Den Bosch
plaatsNoord-Brabant (Noord-Brabant)
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl