Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 15 april 2012    Evangelie van 2012-04-15
(Goddelijke Barmhartigheid / Beloken Pasen)
begintijd14:00 uur
 titelLiederen van Machaut & Dufay
beschrijving
Datum: Zondag 15 april 2012
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Zondagmiddagconcert

Pour l’amour de ma doulce amye:

Liederen van Machaut & Dufay
Ensemble Les Guillaumes

Susanne van Bael, zang
Daniela Tomaz, blokfluit, adufe
Paul Smit, trombone, schuiftrompet
Jos van der Giessen, kistorgel

Op zondag15 april staat het zondagmiddagconcert in de Utrechtse St. Willibrordkerk in het teken van de serie: Muziek uit de Nederlanden. Op het programma staan werken van Guillaume de Machaut (1300-1377) en Guillaume Dufay (1397-1474). Het concert begint om 14 uur en duurt circa 1 uur. Er is een collecte na afloop.

Programma
Guillaume de Machaut (1300-1377) en Guillaume Dufay (1397-1474) kwamen beiden uit de zuidelijke Nederlanden. Ze werkten onder meer als musicus aan het hof van wereldlijke vorsten en schreven ballades en rondeaus over de hoofse liefde: Pour l’amour de ma doulce amye.

Het ensemble
Ensemble Les Guillaumes richt zich op het uitvoeren van deze vocale polyfone muziek, in verschillende combinaties van zang en instrument (blokfluit, trombone, schuiftrompet, orgel). Daarnaast klinken er instrumentale bewerkingen van deze liederen.

Muziek uit de Nederlanden
De serie Muziek uit de Nederlanden wordt in 2012 in twee delen gepresenteerd. In de eerste helft staan solo programma’s (zangstem/instrument) op het programma en na Pasen 2012 doen koren en ensembles het grootste deel.

Het idee ontstond naar aanleiding van de Franse muziekreeks uit 2011. De verschillende spelers gaven aan dat er veel mooie – niet veel uitvoerde – muziek beschikbaar is die een verrassende programmering mogelijk maakt. Ondermeer muziek van Andriessen, Diepenbrock, Manneke, Wammes als moderne componisten maar ook Sweelinck en koorwerken uit de zuiderlijke Nederlanden. De ervaring is dat beide een goede match hebben met het gebouw en de akoestiek. Voor de koorwerken geldt dat het gebouw door de hoogte een extra dimensie geeft.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl