Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 1 april 2012    Evangelie van 2012-04-01
(Palmzondag)
begintijd15:00 uur
 titelOpening Expositie Lijkwade van Turijn
beschrijving

De kooromgang van de kathedrale basiliek van de Bossche Sint-Jan vormt het decor van een opmerkelijke tentoonstelling over de Lijkwade van Turijn. Op Palmzondag 1 april opent bisschop Hurkmans, samen met burgemeester Rombouts, de expositie die tot 1 september te zien zal zijn.

De tentoonstelling over de Lijkwade is samengesteld door een team van gerenommeerde wetenschappers. De Stichting Othonia, die de belangstelling voor en het wetenschappelijk onderzoek naar de Lijkwade promoot, zorgde voor de vervaardiging van exacte replica’s van zowel de Lijkwade als van verschillende objecten. Zo is onder andere een kopie van de doornenkroon te zien. De expositie geniet internationale bekendheid en is momenteel ook te zien in Jeruzalem, Rome, Sacramento (VS) en de Portugese hoofdstad Lissabon. 

Opening Palmzondag om 15.00 uur
De opening van de expositie in de Sint-Jan vindt op Palmzondag om 15.00 uur plaats. Deze zondag markeert het begin van de lijdenstijd en wordt daarom ook Passiezondag genoemd. Mgr. Hurkmans, bisschop van ’s-Hertogenbosch, verricht de opening in aanwezigheid van de heer Rombouts, burgemeester van ’s-Hertogenbosch, en de wethouders Van Olden en Snijders.

Daaraan voorafgaand spreekt Prof. Dr. Van Laarhoven over de betekenis van de Lijkwade voor de Europese cultuur- en kunstgeschiedenis. Pater Hector Geurra, voorzitter van de Stichting Othonia, licht ontstaan en achtergrond van de expositie toe. De Schola Cantorum zal de bijeenkomst opluisteren met gezangen uit de passietijd. De bijeenkomst is voor belangstellenden gratis toegankelijk.

Vanaf 2 april zal de expositie dagelijks geopend zijn van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie kan zelfstandig of onder begeleiding van een gids bezocht worden. Ruim veertig vrijwillige gidsen ontvingen hiertoe een voorbereidende training.

info

www.jezusmysterie.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 18
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl