Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 12 september 2004    Evangelie van 2004-09-12
 titelTien jaar Karmel in Zepperen
beschrijvingTer gelegenheid van het tienjarige bestaan van de gemeenschap van karmelieten in Zepperen wordt er uit dankbaarheid op zondag 12 september na de Eucharistieviering van 9.00 u een receptie gehouden en op dinsdag 5 oktober hebben we om 20.00 u een kleine viering met bezinning.

Tien jaar geleden, in september 1994, vestigde een kleine groep karmelieten zich in een oude vierkantshoeve in Zepperen, op uitnodiging van bisschop Paul Schruers, die vroeg om een gebedsgemeenschap in Haspengouw. Sindsdien vormen we er een kleine, biddende gemeenschap, die streeft naar verinnerlijking op het ritme van de Geest, om vanuit die verbondenheid een brug te zijn naar de hedendaagse wereld.

Nu mogen we tien jaar aanwezigheid in Limburg vieren! We zijn dankbaar voor de ervaring van die tien jaar: mensen een thuis te mogen aanbieden, een sfeer van rust en stilte en verbondenheid naar de diepte toe, naar God en vandaaruit naar de ander.

In de loop van de jaren is er een gevarieerd aanbod gegroeid: mogelijkheid tot verblijf in een kluis of in een van de twaalf gastenkamers; het gebruik van een zaal; de dagelijkse liturgie, de maandelijkse Midweekdagen en meditatie-uren, een wekelijks gebedsuur, een goed uitgebouwde tienerwerking en een jaarlijkse roepingennacht. Enkele groepen hebben bij ons hun thuishaven gevonden. En er is nog plaats!

Sinds een paar jaar is ook een groepje van de seculiere Karmel actief, met een maandelijkse samenkomst. Dit biedt de mogelijkheid aan ‘gewone’ mensen om volop te putten uit de Karmelspiritualiteit. Wil je iets meer weten over deze groep? Vraag dan een van de leden om eens langs te komen (Theo Sijbers, 011/52 27 62).

Om voor het tienjarige bestaan te danken houden we op zondag 12 september na de eucharistieviering van 9 u een receptie en op dinsdag 5 oktober hebben we om 20 u een kleine viering met bezinning.

infoKarmel Zepperen 011/684784
karmel.zepperen@telenet.be
www.karmel.be
locatieKarmel, Eynestraat 44
plaatsZepperen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl