Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 1 april 2012    Evangelie van 2012-04-01
(Palmzondag)
begintijd15:00 uur
 titelPassieconcert op Palmzondag
beschrijving

Op Palmzondag (1 april) om 15.00 uur wordt in de Caroluskapel in Roermond een bijzonder concert gegeven met muziek uit de passietijd. Vocaal ensemble Silhouet, organist Jean Pierre Steijvers en cantor Ed Smeets zorgen voor de vocale en instrumentale uitvoering. De entree is gratis, maar een gift ter dekking van de gemaakte onkosten wordt op prijs gesteld.

Het koor zingt vroegbarokke werken van Carlo Gesualdo di Venosa, Johann Kuhnau, Quirino Gasparini en Antonio Lotti. De koorwerken worden afgewisseld met orgelmuziek van Nicolas de Grigny en Johann Sebastian Bach, uitgevoerd door Jean Pierre Steijvers, de vaste organist van de Caroluskapel en de kathedraal. Ook worden twee lezingen, genomen uit de Klaagzangen van de profeet Jeremia uit het nachtofficie van respectievelijk Witte Donderdag en Goede Vrijdag gezongen door priester en cantor Ed Smeets.

De eeuwenoude Caroluskapel is de rococokerk behorende tot het voormalige kartuizerklooster van Roermond, waarin momenteel de kantoren van het bisdom Roermond gevestigd zijn, gelegen aan de Swalmerstraat. De entree tot het concert is gratis, maar een gift ter dekking van de gemaakte onkosten wordt op prijs gesteld. (Rknieuws.net)

info

www.ve-silhouet.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieCaroluskapel, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl