Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Grootseminarie Rolduc
(Rolduc)

Grootseminarie Rolduc

Website E-mail

Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

(045) 54 66 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 30 t/m zaterdag 31 maart 2012    Evangelie van 2012-03-30
 titelBoekenmarkt bibliotheek grootseminarie
beschrijving

Na het succes van vorig jaar houdt de bibliotheek van Grootseminarie Rolduc in Kerkrade op 30 en 31 maart wederom een boekenmarkt. In het seminariegebouw worden op die vrijdag van 14 tot 18 uur en op zaterdag van 10 tot 16 uur tweedehands boeken voor een gering bedrag te koop aangeboden.

Daarbij gaat het om doubletten uit het filosofische en theologische bestand, als ook om boeken uit verschillende andere vakgebieden, o.a. (kerkelijke) kunst en architectuur, natuurwetenschappen, bellettrie (romans, novelles, gedichten enz.), reisgidsen, Limburgensia en een verzameling van klassieke CD’s. Het zijn merendeels Nederlandse, Duitse en Engelstalige boeken. De opbrengst van de boekenmarkt komt deels ten goede aan de Vastenactie en deels aan de bibliotheek van het grootseminarie, de priesteropleiding van het bisdom Roermond. 

De collectie van de bibliotheek van het Grootseminarie Rolduc is gestart in 1974 en is opgebouwd via zowel de jaarlijkse investeringen door het seminarie als uit soms heel waardevolle schenkingen van particulieren. Deze collectie bestaat uit ruim 150.000 titels, waarvan ruim 100.000 boeken, en ca. 50.000 ingebonden tijdschriften en audiovisuele middelen. De bibliotheek staat op de eerste plaats ten dienste van de docenten en studenten van de priester- en diakenopleiding, als ook van de overige opleidingen van het bisdom.

info

www.rolduc.nl/index.php

organisatieGrootseminarie Rolduc
locatieSeminariegebouw Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl