Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzaterdag 24 maart 2012    Evangelie van 2012-03-24
begintijd10:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelStudiedag over Charles de Foucauld
beschrijving

Zaterdag 24 maart 2012 verzorgt de heer Gerard Moorman (theologisch stafmedewerker Centraal Missionair beraad religieuzen) een studiedag over de zalige Charles de Foucauld (1858-1916) en zijn spiritualiteit. Deze studiedag (10.00 uur -15.00 uur) wordt gegeven in het kader van de permanente vorming voor pastoraal assistenten en permanente diakens. 

Andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan te sluiten. Informeer vóór 21 maart naar de mogelijkheid. 

Charles de Foucauld
De Fransman Charles de Foucauld vond een manier van religieus leven te midden van mensen in Noord-Afrika. In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstaan de eerste groepen mensen die zijn leefwijze navolgen: de kleine broeders en zusters van Jezus. 

Boeiend in het leven van Charles de Foucauld zijn de ontmoetingen met gelovige moslims in Algerije en Marokko die hem ertoe brengen zich opnieuw te verdiepen in zijn christelijke wortels. En: hij gaat zijn leven baseren op de 30 jaren van Jezus in Nazareth. Een prachtige vondst! De Kerk baseert zich nagenoeg alleen op 3 jaar publiek optreden van Jezus. Maar deze Mensenzoon had daarvoor ook een leven, tussen familie, buren, collega’s en vrienden. 

En dát wordt het model van De Foucauld en zijn geestverwanten: leven en werken tussen gewone mensen, arme mensen, onbelangrijke en vergeten mensen. Ontvankelijk en kwetsbaar voor mensen en voor God. Toen en nu een radicaal andere manier van gelovig leven en van missionair werken.

info

(073) 612 54 88
vormingscentrum@bisdomdenbosch.nl

locatieSint-Janscentrum, Papenhulst 4
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl