Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 18 maart 2012    Evangelie van 2012-03-18
(Zondag Laetare)
begintijd14:00 uur
 titelPassieconcert Stabat Mater
beschrijving
Datum: Zondag 18 maart 2012
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur
Entree: Collecte na afloop, met minimum van € 6
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Passieconcert Stabat Mater

Met werken van: Scarlatti, Bach en Pergolesi

  • Arleen van Wijland (sopraan)
  • Monique van der Hoeven (alt)
  • Willeke Smits (orgel)

Op zondag18 maart staat het zondagmiddagconcert in de Utrechtse St. Willibrordkerk in het teken van passiemuziek. Op het programma staan werken van Scarlatti, Bach en Pergolesi. Willeke Smits bespeelt het Maarschalkerweerd orgel dat is gebouwd in 1885. Solisten zijn: Arleen van Wijland en Monique van der Hoeven. Het concert begint om 14 uur en duurt circa 1 uur. Er is een collecte na afloop met een minimale bijdrage van € 6

Programma

  • Giuseppe Domenico Scarlatti (1685-1757) - Salve Regina
  • Johann Sebastian Bach (1685–1750) - Fantasia & Fuga
  • Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) - Stabat Mater 

Monique van der Hoeven
Monique van der Hoeven (alt-mezzo) werd opgeleid in de klassieke zang door de bekende Haagse zangpedagoge Ank Reinders en studeerde daarna verder in Londen bij Theresa Goble. De afgelopen jaren heeft ze vele liedrecitals gegeven op gerenommeerde kamermuziekpodia, zowel in Nederland als in Engeland, onder andere als duo met pianisten Jeroen Snijder en Jan Willem Nelleke, en met de kamermuziekensembles waarvan ze deel uitmaakt: het Duranck Trio en Duo Etincelle.

Arleen van Wijland
Arleen van Wijland (sopraan) behaalde in 2001 haar diploma klassiek solozang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij werd gecoacht door Maria Acda. Zij maakt deel uit van het Bachkoor Holland en werkte met dirigenten als Roy Goodman, Jan Willem de Vriend en Gijs Leenaars. Meerdere keren trad zij als soliste op bij dit koor, in samenwerking met het Concertgebouw Kamerorkest. Ook heeft ze gewerkt met The Bach Choir of the Netherlands.

Willeke Smits
Willeke Smits studeerde orgel, koordirectie, kerkmuziek en piano in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Ze heeft een uitgebreide concertpraktijk, waarin uitdagende programmering centraal staat en concerteert zowel solistisch als in ensemble verband. Willeke is cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid en vaste organist van het monumentale Ruprecht-orgel van de Tuindorpkerk in Utrecht.

Goede Passie
Het concert maakt onderdeel uit van de concertreeks: Goede Passie.  De concertreeks punt uit de rijke traditie rond Pasen en uit de spirituele elementen die rond de passietijd en Pasen voorhanden zijn. Met enkele van die elementen wordt een programma samengesteld waarbij onverwachte insteken tot verrassingen zullen leiden.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl