Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Politiek
politiek
wanneerzaterdag 10 maart 2012    Evangelie van 2012-03-10
begintijd09:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelSGP Jongerendag
beschrijving

Op zaterdag 10 maart 2012 houdt de SGP een jongerendag in het Beatrixtheater, Jaarbeursplein 6 te Utrecht. Sprekers zijn o.a. Minister-president Mark Rutte en oprichter van Open Doors Anne van der Bijl.

Politiek en geloofsvrijheid wereldwijd

  • Start Jongerendag (9.30 uur)                                                                
  • Opening Jacques Rozendaal, voorzitter SGP-jongeren 
    Opening van de dag met de Bijbel, zingen en gebed.
  • Ervaringen en visie van Anne van der Bijl, oprichter Open Doors 
    Anne van der Bijl, ook wel genoemd God’s Smuggler heeft veel Bijbels gesmokkeld naar communistische landen en bezoekt nog veel vervolgde christenen om hen te bemoedigen. Soms zijn die bezoeken levensgevaarlijk! Hoe ziet hij de christenvervolging wereldwijd? Wat is zijn visie op bijv. situatie in Noord-Korea? Is er sprake van opwekking in het Midden-Oosten? 
  • Statement Bas Belder, Europarlementariër SGP
  • Surprise! 
    Interactief en steunend onderdeel
  • Debat tussen Kees van der Staaij, Tweede Kamerlid SGP en Eduard Nazarski, directeur Amnesty International 
    Moet Amnesty meer opkomen voor de rechten van vervolgde christenen en moet de SGP meer opkomen voor rechten van homo’s etc? Zijn we beiden te eenzijdig of helemaal niet?
  • Statement en vraaggesprek met Mark Rutte, minister-president! 
    Altijd al eens willen weten hoe het dagprogramma van Rutte er uit ziet? Wat zijn zijn hobbies? Belt hij vaak met Obama en hoe gaat dat? Neem een kijkje in z’n privé leven! Verder houdt Mark Rutte een kort statement over Religie in de politiek en samenleving. Daarop gaan we hem ook bevragen. Voor het eerst minister-president op de SGP-jongerendag!

Pauze

Politiek en geloofsvrijheid in Nederland

  • Meditatie ds. K.J. Kaptein 
    Wat doe jij met geloofsvrijheid?
  • Statements en debat Elbert Dijkgraaf, Tweede Kamerlid SGP en Marietje Schaake, Europarlementariër D66 
    Beiden houden een kort statement over Geloof in de politiek. Daarna gaan ze met elkaar in debat. Wat vindt D’66 van politiek en geloof? Hoe praktiseert de SGP die combinatie? Is dat de juiste manier volgens neutralen partijen? 
  • Quiz met de zaal en jou! 
    Interactief en ludiek onderdeel
  • Uitreiking Oranje Boven prijs aan Lodewijk Asscher, PvdA wethouder in Amsterdam Asscher zien wij als een voorloper in de seculiere politiek die weer een moreel punt durft te maken. Hij heeft de prijs verdiend vanwege zijn strijd tegen vrouwenhandel en gedwongen prostitutie.
  • Wat gaan de SGP-jongeren doen?
    Wat betekent dat voor jou?
  • Sluiting om 14.45 uur.

info

www.sgpjongerendag.nl

locatieJaarbeursplein 6
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl