Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 5 t/m zondag 8 april 2012    Evangelie van 2012-04-05
(Witte Donderdag)
 titelPaasdriedaagse voor jong en oud
beschrijving

Van Witter Donderdag t/m Paaszondag wordt in de Lucaskerk van de Pastorale eenheid H. Maria en H. Johannes te ’s-Hertogenbosch een paasdriedaagse gehouden voor jong en oud.

Pasen is het hoogtepunt van het kerkelijk jaar. Vanaf Witte Donderdag tot en met Paaszondag, ook wel Paastriduüm genoemd, vieren we het Paasmysterie: het lijden, sterven en verrijzen van Jezus. De liturgie van die dagen helpt ons op bijzondere wijze stil te staan bij deze gebeurtenissen.

In de Parochie HH. Maria en Johannes worden er dit jaar voor de vierde maal bezinnngsdagen gehouden. Via verschillende inleidingen, persoonlijk gebed, momenten van stilte en deelname aan de liturgische vieringen, gaan we samen op weg naar Pasen. Er worden ter plekke eenvoudige maaltijden geserveerd. U bent van harte uitgenodigd om het grootste feest van het kerkelijk jaar mee te beleven!

De liturgische vieringen zijn uiteraard voor iedereen toegankelijk; dus ook voor mensen die niet deelnemen aan de bezinningsdagen. Andersom geldt: als u deelneemt aan het dagprogramma, voelt u zich vrij de liturgie in uw eigen kerk mee te vieren.

Praktisch

  • De bezinningsdagen zijn er voor alle belangstellenden. Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom. Voor de kinderen is er een apart programma. Voor de allerkleinsten is er ruimte voor een campingbedje.
  • Bij voldoende belangstellng zal er op zaterdag een tiener-programma zijn. Voor jongeren vanaf 16 jaar is er een Paadriedaagse in de Maria Geboortekerk in Nijmegen.
    Voor meer informatie: www.emmanuelnederland.nl/p3d of mail naar jongeren@emmanuelnederland.nl of bel naar (085) 273 17 30.
  • De bijeenkomsten vinden plaats in de Lucaskerk aan de Zuiderparkweg in ’s-Hertogenbosch (ingang zaal en kerk: César Francklaan 2). Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig.
  • Voor de maaltijden zal een vrijwillige bijdrage gevraagd worden.
  • U kunt zich tot maandag 2 april online inschrijven voor Witte Donderdag en/of Goede Vrijdag en/of Stille Zaterdag. Dus voor 1, 2 of 3 dagen.
  • Inschrijven kan ook via info@paasdriedaaagse.nl of door te bellen naar (073) 752 21 32 / 521 07 63. Vermeld dan naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en namen en leeftijden van eventuele deelnemende kinderen.

info

(073) 752 21 32
(073) 521 07 63
info@paasdriedaagse.nl
www.paasdriedaagse.nl

locatieParochiezaal van de Lucaskerk, César Francklaan 2
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl