Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 29 maart t/m zondag 1 april 2012    Evangelie van 2012-03-29
 titelDe pelgrimstocht - wandelvierdaagse
beschrijving

De Pelgrimstocht is een unieke, spirituele vierdaagse van donderdag 29 maart tot en met zondag 1 april 2012. U wandelt vier dagen lang door het schitterende Zuid-Limburgse landschap. U ontmoet andere wandelaars, wandelt over eeuwenoude bedevaartroutes en kunt deelnemen aan interessante middag- en avondprogramma’s.

Pelgrimeren: een unieke invulling van de vastentijd
Juist in deze tijd staan we stil bij wat we kunnen betekenen voor mensen om ons heen. Dichtbij en ver weg. Want de wereld groeit als we delen. In 2012 organiseren we voor de tweede maal de Pelgrimstocht. Deelnemers wandelen langere afstanden gecombineerd met bezinning en verstilling. Verwacht geen spektakels en lawaai zoals bij veel andere meerdaagse wandeltochten, maar rust en ontmoeting met gelijkgestemde pelgrims.

Voor uzelf en voor een ander
De Pelgrimstocht is ook een sponsorloop, waarbij iedere deelnemer minimaal € 500 aan sponsorgeld verzamelt voor het werk van Vastenaktie in Ethiopië. Dit lijkt een hoog bedrag, maar u zult zien dat uw deelname door uw omgeving enthousiast wordt ontvangen! Daarnaast bedragen de deelnamekosten voor logies, eten en drinken € 300 per deelnemer.

De Pelgrimstocht 2012 in het kort

  • Van donderdag 29 maart t/m zondag 1 april 2012
  • Gemiddelde afstand per dag: 20 km.
  • Keuzemogelijkheid voor een korte (20 km.) en een langere route (ong. 30 km.)
  • Overnachtingen in (voormalige) kloosters en op historische locaties
  • Routes langs inspirerende en beroemde pelgrimsoorden in de Zuid-Limburgse grensstreek
  • Middag- en avondprogramma’s in de vorm van lezingen, workshops en bijeenkomsten
  • Deelnamekosten: € 300 per deelnemer
  • Extra uitdaging: elke deelnemer brengt € 500 aan sponsorgeld bijeen voor het werk van Vastenaktie in Ethiopië

info

www.vastenaktie.nl/pelgrimstocht

locatieZuid-Limburg
plaatsLimburg (Limburg)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl