Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 24 maart 2012    Evangelie van 2012-03-24
begintijd13:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelBezinningsmiddag van het Opus Angelorum
beschrijving

De geestelijke beweging van het Opus Angelorum, of het Werk van de Heilige Engelen, werd in 2008 door de Kerk officieel goedgekeurd. Deze verklaring werd wereldwijd naar alle bisschoppenconferenties gestuurd. Onze priesters hebben nu de kerkelijke zending om te verkondigen ‘tot heiliging van het Godsvolk’.

Niet de Engel staat centraal, maar Christus. God zendt ons juist in deze tijd de Heilige Engelen, als een groot genadeaanbod, omdat zij ons juist nu zo noodzakelijk zijn in deze geestelijke strijd en geestelijke verwarring, om te kunnen onderscheiden wat God wil. Zij verlichten ons om God beter te leren kennen, en leiden ons naar de aanbidding, de Heilige Eucharistie, naar de overweging van Gods Woord, en naar het offer, bijzonder tot heiliging van de priesters en de redding der zielen.

Het bijzondere kenmerk van het Opus Angelorum is, dat wij ons RK geloof willen leven SAMEN met onze Engelbewaarders; daartoe moeten we hen beter leren kennen. Dit is gefundeerd op de leer van de Kerk over de Heilige Engelen en de Heilige Schrift, in tegenstelling tot New Age en esoterische kringen, die de media overspoelen met hun opvattingen, die lijnrecht tegen het RK geloof ingaan.

Programma
13.00 Rozenkrans in de Kerk
13.30 conferentie in zaaltje
14.30 Aanbidding in de Kerk; biechtgelegenheid
16.30 Eucharistische Zegen H. Mis

info

Zr. Maria Mechthild
(043) 455 90 87
zusters@sanctacrux.nl
www.rk-engelenwerk.nl
www.opusangelorum.org

locatieParochie St. Lambertus, Enschedesestraat 1
plaatsHengelo (Overijssel)
postcode75
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl