Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 27 juni 2004    Evangelie van 2004-06-27
 titelZegening en zending pelgrims
beschrijvingKomende zondag 27 juni is er om 11 uur een zendingsviering in de kerk van Sint-Jan-Baptist (Sint-Jan-Baptiststraat) in Gent. Bisschop Luc Van Looy zal in die eucharistieviering de jongeren van het dekenaat Gent-Noord zegenen en zenden die in juli naar Santiago de Compostela fietsen.

Ze zijn met zeventien, de deelnemers die van 5 tot 19 juli vanuit Gent naar Santiago de Compostela zullen fietsen. Hun tocht gaat van Pamplona naar het Spaanse bede-vaartsoord Compostela.

De groep bestaat voornamelijk uit jongeren, allen lid van ,,Web Side Noord’’, dat is de +16-werking van het dekenaat Gent-Noord, en ook een aantal ouderen zal mee-fietsen. Dat zijn sommige ouders van de jongeren en andere fietsers die al in 1997 met een dekenale groep naar Compostela gingen. Naast de fietsers reist ook een kook- en logistieke ploeg mee. In totaal gaat het over 30 personen.

Onderweg wordt ook elke dag tijd gemaakt voor gebed en bezinningsmomenten, be-geleid door Albert Van de Kerkhove, pastoor-deken van het dekenaat Gent-Noord en andere begeleiders.

infohome2.scarlet.be/par7208/compostela.htm
www.kerknet.be/bisdommen/gent/gent01.html
locatiekerk van Sint-Jan-Baptist, Sint-Jan-Baptiststraat
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl