Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 21 april 2012    Evangelie van 2012-04-21
begintijd10:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelInspiratiedag Week Nederlandse Missionaris
beschrijving

Op zaterdag 21 april van 10.00 tot 14.00 uur houdt de Week Nederlandse Missionaris (WNM) in de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch een Inspiratiedag. De dag is bedoeld om alle betrokkenen bij de Pinksteractie (17 t/m 28 mei 2012) te informeren en inspireren.

Programma en sprekers
Agnes van Ardenne, oud-minister van ontwikkelingssamenwerking, houdt een persoonlijke lezing: ‘Wat heeft Afrika nodig?’ Broeder Sonnemans en Lenneke Tange, beiden werkzaam in Kameroen, delen hun ervaringen. Tijdens het programma is er Afrikaanse muziek en een gezellige lunch.

Afrika
Elk jaar voert de WNM campagne voor werk en welzijn van Nederlandse missionarissen en missionaire werkers wereldwijd. Ook dit jaar stelt de WNM deze toegewijde mensen centraal. Zij zetten zich, geïnspireerd door het geloof, in voor de arme en uitgesloten medemens. Dit jaar staat het jongerenwerk Afrika centraal. Dankzij de missie leren zij naast kennis en vaardigheden ook normen en waarden waar zij hun leven lang iets aan hebben.

Pinksteractie
Van 17 t/m 28 mei 2012 is de Pinksteractie. Mede dankzij de landelijke collecte, vastgesteld door de Nederlandse bisschoppen, kan het werk en welzijn van de Nederlandse missionarissen en missionair werkers worden gefinancierd.

Programma
10.00 uur Inloop & koffie/thee
10.25 uur Afrikaanse muziek
10.30 uur Opening: dagvoorzitter Joke Litjens, oud-media pastor bij KRO/RKK
10.35 uur Welkom door Manon Vanderkaa, directeur Mensen met een Missie
10.40 uur Lezing door Agnes van Ardenne ‘Wat heeft Afrika nodig’, voormalig minister voor Ontwikkelingssamenwerking, oud-ambassadeur bij de FAO in Rome, thans voorzitter van het Productschap Tuinbouw
11.05 uur Intermezzo met Afrikaanse muziek
11.10 uur Lenneke Tange vertelt over haar missionaire werk met jongeren in Kameroen
11.30 uur Interview met Martin Sonnemans, missionaris in Kameroen, over zijn voortzetting van de missie
11.50 uur Presentatie van het nieuwe WNM-boekje, broeder Aad van Bentem
11.55 uur Resumé door Joke Litjens
12.00 uur Afsluiting met Afrikaanse muziek
12.05 uur Lunch & ontmoeting

Toegang tot de Inspiratiedag is gratis.

Aanmelding graag vóór 24 maart 2012.

info

(070) 31 36 731
contact@weeknederlandsemissionaris.nl
www.weeknederlandsemissionaris.nl

locatieGrote Kerk, kerkstraat
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl