Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Mgr. Schrijnen-Huis
(Schrijnenhuis)

Mgr. Schrijnen-Huis

Website E-mail

Stichting Mgr. Schrijnen-Huis
Neerstraat 49
6041 KB  Roermond

(0475) 38 68 20

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 22 maart 2012    Evangelie van 2012-03-22
begintijd10:30 uur
eindtijd15:30 uur
 titelOntmoetingsdag voor vrouwen
beschrijving

Al tien jaar gebruikelijk en nog altijd geen gebrek aan belangstelling kennende: de ontmoetingsdagen voor vrouwen die de stichting Mgr. Schrijnen-Huis organiseert in de Veertigdagentijd. Ditmaal wordt stilgestaan bij huiselijk geweld. Er zijn vier dagen gepland, waaruit geïnteresseerden één dag kunnen kiezen: woensdag 14 of 21 maart of donderdag 15 of 22 maart.

Doel van de organiserende stichting is de vrouwen van vandaag te bemoedigen in hun werk. Er worden immers hoge eisen gesteld aan de vrouw van tegenwoordig. Ze studeren, werken, hebben een gezin, doen vrijwilligerswerk en zijn vaak ook nog eens mantelzorger. Mede daarom worden in de advent- en vastentijd voor deze doelgroep ontmoetingsdagen gehouden.

Onder de titel ‘Weg met de oogkleppen en zie uw naaste… bij huiselijk geweld’ wordt ditmaal stilgestaan bij de problematiek van het leed achter de voordeur. “Zien we de nood bij onze naaste wel of wordt ons zicht vertroebeld door verkeerde signalen? Over huiselijk geweld is nog niet zoveel bekend en juist daarom is het belangrijk om te zien of we door meer kennis onze naaste kunnen bijstaan”, aldus consulente Tonneke Konickx.

Het informatieve deel van de dag wordt verzorgd door Flore Brummans van Stichting Wilskracht en Charlotte van Dijk van FAM!

Ook is een gebedsdienst en lunch ingepland. De dagen vinden plaats in de bisdomgebouwen te Roermond van 10.30 uur tot 15.30 uur. De toegang is vrij, maar inschrijving vooraf is noodzakelijk omdat het totaal aantal deelnemers begrensd is.

info

(0475) 38 68 20
schrijnenhuis@bisdom-roermond.nl
www.schrijnenhuis.nl

organisatieMgr. Schrijnen-Huis
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl