Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Cultuur
cultuur
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 5 april 2012    Evangelie van 2012-04-05
(Witte Donderdag)
begintijd20:30 uur
 titelThe Passion Rotterdam
beschrijving

Na het succes van vorig jaar wordt komende Witte Donderdag een tweede editie van The Passion uitgezonden. Vorig jaar werd het tv-spektakel in Gouda opgevoerd, dit jaar vormt het Willemsplein in Rotterdam het decor voor het passiespel.

Nederlandstalige songs
The Passion 2012 wordt op donderdag 5 april om 20.30 uur live uitgezonden op Nederland 1. Bekende artiesten brengen het verhaal over Jezus’ lijden, dood en verrijzenis tot leven door middel van hedendaagse Nederlandstalige popnummers.

RKK en EO
Het evenement is een samenwerking tussen de omroepen RKK en EO, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk en de gemeente Rotterdam. Het wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Processie
De scènes uit het passiespel spelen zich af op verschillende plekken in Rotterdam en er is ook dit jaar weer een groots opgezette processie die door de stad heentrekt.

Bombardement 1940
De organisatie is heel blij met de stad Rotterdam. “Als één Nederlandse stad een bijzonder decor vormt voor het Paasevangelie, dan Rotterdam. Sinds de Tweede Wereldoorlog, waarin bijna de hele binnenstad werd weggevaagd door een bommenregen, kan Rotterdam meepraten over ‘lijden, dood en wederopstanding’.” Rotterdam is bovendien een mooie afspiegeling van de moderne multiculturele samenleving in Nederland, aldus de organisatie.

Artiesten
Welke bekende Nederlandse acteurs en artiesten het paasverhaal in de Maasstad tot leven brengen, wordt later bekendgemaakt.

info

www.thepassionrotterdam.nl

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieWillemsplein
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl