Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 25 maart 2012    Evangelie van 2012-03-25
(Aankondiging van de Heer)
begintijd10:30 uur
eindtijd15:00 uur
 titelHoogfeest Maria Boodschap in Heiloo
beschrijving

Vrijdag 25 maart 2011 vieren we bij Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo het hoogfeest van Maria Boodschap.

Programma

10.30 uur
Eucharistie met als celebrant rector Beemster, zang Ubi Caritas
12.30 uur
Kruisweg
14.00 uur
Uitstelling
14.30 uur
Lof met zang: Joke Oud

Er zal deze dag geen trein stoppen.

Menswording van de Heer
Zondag 25 maart viert de Kerk het feest van de Aankondiging van de geboorte van de Heer. Dat zo intieme moment waarin Gabriël Maria vraagt om haar hele leven in dienst te stellen van Gods belofte. Hoe zal de engel haar gevonden hebben? Biddend zoals veel voorstellingen Maria afbeelden of lezend in de H. Schrift? Hoe dan ook, Maria was attent voor wat God in haar leven zou kunnen doen. Zij overwoog wat zij las en nam het op in haar hart. In Maria was rust. Rust om het denken en voelen samen te houden, rust om zo te luisteren dat ze kon verstaan. Jezus  noemt mensen die deze rust zoeken gezegend: ze maken de beste keuze.

In het Heiligdom vieren we de Menswording van de Heer, de aankondiging van zijn geboorte, op zondag 25 maart 2012 als een dag van rust, verstilling, bezinning.

De plechtige viering van de Eucharistie  begint om 10.30. uur  in de grote kapel met  zang van ons koor Ubi Caritas. ’s Middags 12.30 uur  is gelegenheid om de kruiswegstaties mediterend en biddend te volgen. Om 14.00 uur is uitstelling van het Allerheiligste en wordt God in Christus geloofd en geprezen om zijn omvormende aanwezigheid in ons leven, in de vreugde van zijn Sacrament. Mevrouw Joke Oud zal in het lof van 14.30 uur zingen.

info

(072) 505 12 88
www.onzelievevrouwternood.nl

locatieGrote kapel t.o. kapellaan 13
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl