Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 11 februari 2012    Evangelie van 2012-02-11
begintijd10:00 uur
 titelSportabedevaart
beschrijving

Zaterdag 11 februari om 10 uru vindt de Sportabedevaart in de Heilige-Godelievekerk te Roeselare plaats. Erkentelijkheid is het jaarthema van de equipe voor sportpastoraal. “We willen waarden in ere houden, vooral in de sportwereld. Het thema kadert in een ruimer geheel. De vorige jaren waren one aandachtspunten ‘vrijwillige inzet verdient respect’ (2008), ‘respect in volharding’ (2009), ‘motivatie’ (2010) en ‘bouwen op vertrouwen’ (2011). Dit jaar vragen we erkentelijkheid van en voor sporters”, zegt Ludo Lepee, Sporta-proost in het bisdom Brugge.

Mgr. Jozef De Kesel gaat voor in een eucharistieviering – in assistentie met de sportproosten uit West- en Oost-Vlaanderen - en zegent daarna op de parking voor de Heilige-Godelievekerk (Honzebroekstraat) de sportlui en hun materiaal. Het is een traditie dat vooral wielrenners aanwezig zijn maar natuurlijk zijn beoefenaars van alle sporten welkom. Gella Vandecaveye leest de eerste lezing voor. Veerle Dejaeghere werkt eveneens mee en zal de trofee van erkentelijkheid uitreiken aan het instituut De Lovie uit Poperinge. Een twintigtal jongeren van De Lovie behaalden in 2011 een medaille op de Special Olympics.

“Erkentelijkheid heeft te maken met dankbaarheid! Daarom is het een zinvolle traditie dat we de overledenen op de Sportabedevaart herdenken. Meer dan 170 namen van mensen die op één of andere manier in onze provincie met het sportgebeuren te maken hadden, worden ‘bij name genoemd’. Het is een moment van ingetogenheid. Het gedachtenisprentje dat we aan de aanwezigen overhandigen, is een blijvende blijk van erkentelijkheid”, zegt de Sporta-proost.

“De Sportabedevaart is meer dan een herdenken van de overleden sportlui. Het is eveneens een teken van erkentelijkheid van de Kerk tegenover sporters en liefhebbers van de sport in het algemeen. Met de mensen van de equipe voor sportpastoraal - die zich vrijwillig en belangeloos inzetten - willen we de erkentelijkheid hoog houden én een warm hart toedragen”, besluit Ludo Lepee.

Dit jaar is er voor het eerst een Sportabedevaart-rit. KSWB Roeselare organiseert na de eucharistieviering een bepijlde rit van 35 en van 50 km langs landelijke wegen voor wielertoeristen. (Rknieuws.net)

info
locatieHeilige-Godelievekerk, Honzebroekstraat
plaatsRoeselare (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl