Vandaag is maandag 14 oktober  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzondag 27 mei 2012    Evangelie van 2012-05-27
(1e Pinksterdag)
begintijd12:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelGebedsdag Vrouwe van alle Volkeren
beschrijving

Op 27 mei 2012 (Eerste Pinksterdag) zal in de Beurs van Berlage de jaarlijkse gebeds- en ontmoetingsdag over de Vrouwe van alle Volkeren plaatsvinden.

voorlopige programma

11:30 uur Zaal open
12:00 uur Rozenkransgebed
12:30 uur Opening door de voorzitter van de Stichting
12:40 uur
Diverse sprekers, waaronder June Keithley Castro, Dr. Mark Mirevalle en Mgr. Dr. J. Hendriks.
17:00 uur Afsluitende H. Eucharistieviering

Hoofdsprekers op de dag zijn:

June Keithley Castro,
een vooraanstaande radio- en televisiejournaliste uit de Filippijnen en deskundige op het gebied van de verschijningen in Akita te Japan. Zij zal ingaan op de nauwe band die bestaat tussen de gebeurtenissen die daar plaatsvonden vanaf 1973 en de Vrouwe van alle Volkeren. In haar eigen land is ze een bekendheid vanwege haar betrokkenheid bij de revolutie van 1986, toen ze als radio-presentator onverschrokken materiaal uitzond gericht tegen de zittende president Marcos. Ons zal ze vooral inlichten over de verschijningen in Akita, die hun oorsprong vinden in die van de Vrouwe in Amsterdam.

Prof. dr. Mark Miravalle,
professor in de Mariologie aan de universiteit van Steubenville in de Verenigde Staten. Een bekende gast van eerdere gebedsdagen en vele publicaties. Hij zal ons vertellen over de DVD “Peace through a Woman”, die de boodschappen van de Vrouwe van alle Volkeren bespreekt en wereldwijd al door vele televisiestations is uitgezonden. De DVD is nog niet los te verkrijgen, dat zal pas tijdens de komende gebedsdag mogelijk zijn. De documentaire is echter gemaakt met het oog op televisie-uitzendingen, en is inmiddels in vele landen op televisie vertoond, waaronder de VS, de Filippijnen, Brazilië, Polen, en nog vele andere landen.

Ook zullen spreken:

Studenten uit USA
In de Verenigde Staten bestaat een groeiende jongerenbeweging, genaamd Mary’s Crowning, die zich inzet voor de afkondiging van het vijfde Mariale dogma. Een aantal van deze studenten zal ons kort iets vertellen over de interesse die de Vrouwe bij hen heeft opgeroepen, en hun inzet voor de afkondiging van het dogma. Zie voor meer informatie over de beweging “Mary’s Crowning”:
www.fifthmariandogma.com/marys-crowning

Mgr. dr. J.W.M. Hendriks,
sinds december 2011 hulpbisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam, zal spreken over de betekenis van het dogma “Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster”, en de kerkelijke betekenis van zo’n afkondiging.

Tevens wordt verwacht de ambassadeur bij de H. Stoel van de Filippijnen, mevr. Mercedes Tuazon, en zal als speciale gast mgr. John B. Thakur SJ van het Indiase bisdom Muzaffarpur aan de dag deelnemen.

info

www.devrouwevanallevolkeren.nl

locatieBeurs van Berlage, Damrak 243
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl