Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 16 februari 2012    Evangelie van 2012-02-16
begintijd15:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelAnnual lecture Christianity and Society
beschrijving

Op donderdag 16 februari spreekt kardinaal Godfried Danneels, aartsbisschop-emeritus van Mechelen-Brussel, op de campus van Tilburg University de Annual Lecture Christianity and Society uit. Titel van de lezing is ‘At the crossroads of faith and culture. Challenges facing the Catholic Church today’.

Tijdens de lezing spreekt mgr. Danneels over de grote uitdagingen voor geloof en Kerk in de 21e eeuw. De meest cruciale confrontaties vinden plaats op het kruispunt van Kerk en de huidige maatschappij, geloof en hedendaagse cultuur. Kan het Evangelie opnieuw wortels krijgen in deze nieuwe grond en hoe kan dit worden bewerkstelligd?

De lezing is gratis toegankelijk en vindt plaats in het Dante-gebouw (zaal DZ-01) van 15 tot 17 uur. Aanmelden kan via email naar  bureauFKT@uvt.nl  (voor 6 februari) o.v.v. naam, adres en telefoonnummer.

De Annual Lecture wordt georganiseerd door de School of Catholic Theology in nauwe samenwerking met de Master Christianity and Society.

info

bureauFKT@uvt.nl

locatieFKT, Dante-gebouw (zaal DZ-01)
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl