Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 17 maart 2012    Evangelie van 2012-03-17
(St. Patricks Day)
begintijd14:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelDirigent, laat je leiden!
beschrijving

Op zaterdag 17 maart a.s. zijn kerkkoordirigenten – van alle koorsoorten, zowel professionals als amateurs – van harte welkom in de Abdij van Egmond om zich op deze plaats van stilte en gebed te bezinnen op de spirituele achtergrond van liturgische muziek. Het thema van deze bezinningsmiddag is ‘Dirigent, laat je leiden’. Een koor zal de gezangen beter uitvoeren wanneer de dirigent zichzelf openstelt voor de Geest die ooit tekstdichter en componist heeft bewogen en zich door die Geest wil laten leiden.

Deze activiteit wordt georganiseerd door Benedictushof, het centrum voor geloofsverdieping van de Abdij van Egmond, en de NSGV Haarlem-Amsterdam. Er worden inleidingen en workshops gehouden door de kerkmusici Hein Vrijdag en Antje de Wit en door broeder Adri Kortekaas osb. Er zal worden gezongen door het ensemble Capella Vacalis onder leiding van Bram Verheijen.wordt besloten met het meevieren van de Vespers.

De deelnemersbijdrage bedraagt € 10,00 uur, te betalen bij aankomst

info

www.nsgvhaarlem-amsterdam.nl; BStolwijk@bisdomhaarlem-amsterdam.nl ; (023) 511 26 86

organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieAbdij van Egmond
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl