Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneerwoensdag 22 februari t/m zondag 8 april 2012    Evangelie van 2012-02-22
(Aswoensdag)
 titelTiende editie retraite via internet
beschrijving

De Franse dominicanen pakken dit jaar voor de tiende keer uit met hun vastenretraite via internet. Vorig jaar schreven 51.000 internetters uit 50 landen in voor deze retraite.

De vastenretraite start dit jaar op 22 februari (Aswoensdag) en loopt tot Pasen (8 april). Thema van de retraite: ‘Ik ben gekomen opdat zij leven zouden hebben én wel in overvloed’.

De retraite kan gevolgd worden via pc of smartphone en biedt een dagelijkse meditatie en gebedsmomenten en onder meer de mogelijkheid om gebedsintenties aan te vragen. Van deze laatste mogelijkheid werd vorig jaar 25.000 keer gebruikgemaakt. Ook is er de mogelijkheid een persoonlijke of spirituele vraag te stellen. Voor het beantwoorden van deze vragen zijn 50 broeders en zusters beschikbaar.

Het initiatief richt zich tot mensen die niet veel tijd hebben, laat staan voor een spirituele pauze, maar ook tot gelovigen die in de voorbereidingstijd naar Pasen toe hun geloof willen verdiepen of elke religieuze praktijk hebben opgegeven.

De eerste internetretraite van de Franse dominicanen werd in 2003 georganiseerd. Er waren toen 2.000 deelnemers. (Rknieuws.net)

info
locatie
plaatsthuis
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl