Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 11 februari 2012    Evangelie van 2012-02-11
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelStudiedag - Gezin en beschaving
beschrijving

In 1947 verscheen het boek “Family and Civilization” van de aan Harvard verbonden socioloog Carl Zimmerman.  Hij beweert daarin dat de opkomst, bloei en het lot van de Westerse beschaving - en van beschavingen in het algemeen - nauw zijn verbonden met de heersende ideeën over gezin, huwelijk en famillie.

“The struggle over the modern family and its present rapid trend toward a climactic breakup will be one of the most interesting and decisive ones in all history. So much is at stake,” schreef hij.

Tijdens deze studiedag gaan we in op de theorie van Zimmerman en verwante vragen.

  • Wat zeggen de sociale wetenschappen over de huidige staat van het gezin?
  • Welke ideeën liggen ten grondslag aan moderne opvattingen over het gezin?
  • Dragen die ideeën bij tot een “duurzame” cultuur?
  • Wat bedoelde Malcolm Muggeridge met “the great liberal death-wish?”

Daarnaast bespreken we de vraag in hoeverre het huidige fiscale en juridische klimaat in Nederland het traditionele gezin ondersteunt dan wel ondermijnt—en wat eventueel zou moeten veranderen.

Sprekers
Sprekers zijn onder meer Bart Jan Spruyt, Leonie ten Have, Maarten Neuteboom, Jonathan Price, Diederik Boomsma, en Bas Hengstmengel.

Studiedag
De studiedag vindt plaats op zaterdag 11 februari van 10:00 tot 17:00 in Amsterdam. Voor een lunch wordt gezorgd. De studiedag is bedoeld voor studenten, promovendi en ‘young professionals’. Deelnemers krijgen een exemplaar van een nieuwe editie van Family & Civilization en een reader thuisgestuurd.

Aanmelden kan tot 3 februari door CV en korte motivatie te e-mailen.

info

info@burkestichting.nl
www.burkestichting.nl

locatie
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl