Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf zondag 10 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-10
 titelSamuëlproject
beschrijvingVanaf 10 oktober 2004 gaat voor de vijfde maal het Samuëlproject van start. Ook dit jaar nemen weer een twintigtal jonge mensen (tussen 20 en 30 jaar oud) deel.

Samuël wil je gedurende een periode van acht maanden helpen om het verlangen van God over je leven op het spoor te komen. Doorheen de dingen die je meemaakt en alles wat je beweegt - wat je blij en gelukkig maakt, maar ook bezorgd, angstig of verdrietig - leer je gevoelig worden voor wat Hij je te zeggen heeft; je leert Zijn woord onderscheiden doorheen de veelheid van woorden die ons omgeven.

Centraal in het geheel staat de lectio divina, een beproefde manier om de bijbel te openen, ermee te mediteren en te bidden, en daardoor een brug te slaan tussen het bijbelverhaal en je eigen leven.

Het hele proces rust op drie pijlers. Elke dag mediteer je een halfuur met een bijbeltekst; om de twee à drie weken heb je een gesprek met een begeleider; en tenslotte neem je deel aan de maandelijkse bijeenkomst op zondagnamiddag: je wordt dan ingewijd in het lezen van de Schrift en in het persoonlijk gebed. Er is ook tijd voor uitwisseling en gezamenlijk gebed. We eindigen met het avondmaal.

Samuël is geen vrijblijvende zaak. Je verbindt je ertoe om gedurende deze acht maanden een flinke dosis energie en tijd vrij te maken. Het zal wat van je vergen en niet steeds gemakkelijk zijn. Je mag echter vertrouwen op de eeuwenoude geestelijke traditie van de Kerk en op ervaren begeleiders; en je zal zeker steun vinden bij je metgezellen in het project. Je stapt in een boeiend avontuur waar je ongetwijfeld verrijkt uitkomt!

Acht zondagnamiddagen
10 oktober 2004
14 november 2004
12 december 2004
16 januari 2005
20 februari 2005
13 maart 2005
17 april 2005
8 mei 2005

telkens van 14u tot 19u
(behalve op 10 oktober en 8 mei van 10.30u tot 19u).

De gemeenschappelijke bijeenkomsten vinden plaats in de Oude Abdij, Drongenplein 27, 9031 Drongen (Gent).

Kosten: Eenmalig inschrijvingsbedrag van 25 euro. Daarnaast 5 euro per zondag (drank en maaltijden inbegrepen).

infoDirk Boone
Oude Abdij
09/226 52 26
abdij.drongen@skynet.be

Joris Polfliet, Seminariehuis
09/266 10 65
joris.polfliet@kerknet.be
locatieOude Abdij, Drongenplein 27
plaatsDrongen (België)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl