Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 7 oktober 2011 t/m zondag 1 april 2012    Evangelie van 2011-10-07
(Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans)
 titelVechters voor de paus - Nederlandse Zoeaven
beschrijving

Tentoonstelling ‘Vechters voor de paus. Nederlandse Zoeaven 1860-1870’

Nadat in de jaren twintig van de negentiende eeuw in Italië vele kleine staatjes zich verenigden in het streven naar één Italiaanse staat bleef bij de vrede van 1860 voor de paus slechts Rome met omgeving over, het Patrimonium Petri. Om het pauselijk grondgebied te verdedigen werd het “Regiment der Pauselijke Zoeaven” opgericht.

Vanaf 1866 namen ruim 3000 Nederlandse jongemannen dienst in het pauselijk leger. In de collecties van het KDC bevindt zich nogal wat documentatie rondom de Nederlandse Zoeaven. Op basis hiervan is een kleine tentoonstelling ingericht in de vitrines van de KDC-studiezaal en de UB-traverse.

Katholiek Documentatie Centrum Radboud Universiteit
Erasmuslaan 36
6525 GG Nijmegen

info

(024) 361 24 57
Info@kdc.ru.nl
www.ru.nl/kdc/tentoonstellingen

locatieKatholiek Documentatie Centrum Radboud Universiteit, Erasmuslaan 36
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl