Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 26 juni 2004    Evangelie van 2004-06-26
 titelTocht door Hasselt
beschrijvingNaar aanleiding van wereldvluchtelingendag wordt er in Hasselt een wandeltocht gehouden met als thema 'geen gehoor'.

De wandeling gaat door het centrum van de stad. Er is ook een interlevensbeschouwelijke wake uit solidariteit met de vluchtelingen.

Vertrek: 14.00 u, Kol. Dusartplein, Hasselt
Aankomst: 16.00 u, H. Hartkerk (Palmstr. 31), waar enkele vluchtelingen getuigenissen zullen geven en de interlevensbeschouwelijke wake wordt gehouden.
Aansluitend is er een hapje en drankje.
Kinderopvang en -animatie is voorzien!

Waarom een actie?
Op 20 juni 2004 wordt de vierde Wereldvluchtelingendag gehouden. In heel de wereld besteedt men die dag speciale aandacht aan de vluchtelingen. Ook in België. Heel vaak blijven vluchtelingen immers in de kou staan en krijgen géén gehoor ...
Daarom namen het Limburgs Platform Vluchtelingen, de Protestantse kerk, het Limburgs Sociaal Forum, de Stedelijke Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Hasselt e.a. het initiatief om op zaterdag 26 juni de vluchtelingen die in onze provincie verblijven én de miljoenen mensen in de wereld die op de vlucht zijn, hun steun te betuigen.

Om de stilte te doorbreken, trekken we samen met talloze buren, vrienden, hulpverleners, vrijwilligers, sympathisanten en vluchtelingen die zaterdagnamiddag in een kleurrijke stoet door de straten van Hasselt. In de H. Hart-kerk gedenken we ingetogen de miljoenen mensen in de wereld die om diverse redenen haven en goed achterlieten. Vluchtelingen getuigen over hun dagelijkse strijd om een menswaardig bestaan. Ter afsluiting worden de aanwezigen getrakteerd op een werelds drankje en hapje.

infoHet Limburgs Platform voor Vluchtelingen, 089/385059, linda.delva@skynet.be , frie.dehaes@skynet.be
Vicky Hoogmartens 011/728182
locatieCentrum
plaatsHasselt (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl