Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 18 t/m dinsdag 19 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-18
 titel49e liturgisch congres in Blankenberg
beschrijvingOp maandag 18 en dinsdag 19 oktober vindt het 49ste liturgisch congres ‘Van gemeenschap tot gemeenschap’ plaats in de Duinse Polders in Blankenberge.

Op de openingsdag staan drie basisconferenties op het programma waarin achtereenvolgens het bijbelse beeld van gemeenschap, de sociologische benadering van het gegeven en de invloed van beide op het kerkelijke en liturgische leven van vandaag bevragen.

Zowel de inleiders als de deelnemers aan het congres krijgen de kans de onderliggende vragen en problemen met elkaar te delen en te zoeken hoe de liturgie ook vandaag geroepen is aan kerkopbouw te doen. De eerste dag wordt besloten met een liturgische viering en een ontspannende avond.

Voor de tweede dag werd aan acht mensen gevraagd een getuigenis te geven hoe ze in diverse contexten aan gemeenschap werken en hoe de liturgie daarin een rol speelt: in een parochie, in een federatie, in een citykerk, in een abdij, in de gevangenis, in een nieuwe beweging, een RVT en een bedevaartsoord. Daarna gaan de deelnemers in gesprek met de inleiders van de getuigenissen.

Het congres sluit met een referaat van kardinaal Godfried Danneels over de interactie tussen gemeenschap en liturgie.

Het congres wordt georganiseerd door de abdijen Affligem en Tongerlo. Wie een folder wil ontvangen, kan contact opnemen met het secretariaat.

infoSecretariaat van het Liturgisch Congres,
Norbertijnenabdij Tongerlo
014/53 99 05
leo.bortier@tongerlo.org
locatieDuinse Polders
plaatsBlankenberge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl