Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 29 februari 2012    Evangelie van 2012-02-29
begintijd20:00 uur
 titelOntmoetingen in geloof
beschrijving

Er zijn wellicht veel mensen die graag eens aangaande geloof en kerk met anderen van gedachten zouden willen wisselen. Zeker de actualiteit in 2011 roept veel vragen en behoefte aan gesprek en ontmoeting op. Dat willen we graag faciliteren. We zijn welkom in Café de Koetsch in de Groenstraat, en wel in het achterliggende zaaltje.

Het gaat om laagdrempelige avonden rond thema’s als aanzetten tot gesprek en ontmoeting. ‘Tussen kerk en kroeg’ is inmiddels geen originele benaming meer, maar dat zou de lading wel degelijk dekken!

Welkom aan allen: aan parochievrijwilligers en ouders van communicanten en vormelingen, aan mensen dichtbij of verderaf, aan mensen die blij zijn met ons geloof en aan mensen die er vragen bij hebben.

Om de avonden een beetje vorm te geven zullen we eerst in de breedte een bepaald onderwerp uit geloof en kerk behandelen (onze stagiair zal het telkens voorbereiden), met - zoals we dat altijd pogen te doen – met oog voor de actualiteit en voor wat er bij de deelnemers leeft. Voor gesprek en discussie is op de avond alle ruimte. De data en insteekthema’s:

  • 02-02 De Kerk - volhouden of opgeven?
  • 29-02 De Bijbel - wat betekent het voor ons?
  • 28-03 De eucharistie - waarde en betekenis?
  • 25-04 Boete en verzoening - ook nu nog?
  • 23-05 Het gaat slecht met mijn huwelijk

Aan de avonden zijn geen kosten verbonden (een vrije gave is welkom) en men hoeft zich niet aan te melden. We beginnen om 20.00 uur. Welkom!

info

www.rk-ubachoverworms.nl/content/uow_actueel_gesprek.php

locatieCafé de Koetsch, Groenstraat 165
plaatsLandgraaf (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl