Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 10 maart 2012    Evangelie van 2012-03-10
begintijd10:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelOriëntatiedag Vronesteyn
beschrijving

Priester worden in deze tijd…?
“Jezus riep mensen om Hem te volgen (Mc. 1,15). Naast de oproep aan alle mensen van goede wil koos de Heer twaalf leerlingen uit om op een bijzondere manier met Hem verbonden te zijn en uitgezonden te worden”. (Bron: Geloofsboekje Mgr. J.H.J. van den Hende over het sacrament van de wijding)

God heeft voor ieder van ons een plan, de vraag is echter hoe dit eruit ziet. Wat is jouw roeping?

Misschien speel je wel eens met de vraag of God jou (man) roept tot het priesterschap. Je hebt dit misschien ontdekt in de parochie waar je actief bent, in een (jongeren)groep, tijdens de Wereldjongerendagen of in gebed. Je zult daarmee in ieder geval niet de enige zijn. Ondanks het bescheiden aantal van zes priesterstudenten, blijkt toch dat er meer mensen met deze vraag rondlopen!

Deze Oriëntatiedag is speciaal voor jullie, die met deze vraag bezig zijn. Het is de gelegenheid om eens met de rector en priesterstudenten te spreken. Je kunt uitvinden hoe de opleiding in elkaar zit, maar ook hoe anderen ontdekt hebben dat ze ’geroepen’ zijn. De dag vindt plaats op Vronesteyn. Het is dus gelijk mogelijk om iets van de sfeer aldaar te proeven.

Hebt u er wel eens over gedacht om diaken te worden?
U voelt zich betrokken bij uw parochie en bent wellicht als vrijwilliger actief binnen de liturgie, het pastoraat en de diaconie. U zou wel meer willen doen en ook spiritueel en studieus u verder willen bekwamen. Uw belangstelling gaat met name uit naar zorg voor de meest kwetsbaren in kerk en samenleving: naar armen, zieken, daklozen, gevangenen, asielzoekers, eenzamen. U wilt graag dat hun stem gehoord wordt in de geloofsgemeenschap. U bent aangesproken en geraakt door het evangelie en met name door Jezus die zegt: “Ik, de Mensenzoon, ben niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen” (Matteüs 20.28).

Dan is het echt te overwegen om u te oriënteren op het ‘ambt van diaken’.

Op dit moment zijn zes mannen in opleiding tot permanent diaken. Het gaat om mensen zoals u, gehuwd, met een gezin, met een werkkring. Zij hebben ervoor gekozen om een wending te geven aan hun leven om, na hun opleiding, tot diaken gewijd te worden en dan in fulltime dienstverband te gaan werken in dienst van kerk en samenleving.

Diakens vind je in parochies, in ziekenhuizen, in de gevangenis, in ‘oude’ wijken van steden met veel sociale problematiek, in het leger. Het is boeiend om in de Randstad ‘werk te maken van je geloof’.

info

Rector Wim Bakker
(070) 387 3804
priesteropleiding@bisdomrotterdam.nl

drs. Paul Schuurmans, bisschoppelijk gedelegeerde permanent diakens
(015) 260 3747 (werkdagen van 10.00-18.00 uur)
(0182) 53 24 61 (avond vanaf 20.30 uur)
diakenopleiding@bisdomrotterdam.nl

www.vronesteyn.nl
www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatiePark Vronesteyn 14
plaatsVoorburg (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl