Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 4 juli 2004    Evangelie van 2004-07-04
 titelMaria-ommegang Poperinge
beschrijvingIn het West -Vlaamse Poperinge vindt de jaarlijkse maria-ommegang plaats. De cultuur-historische processie weet ieder jaar weer het goede van het verleden in een zinnige traditie door te geven aan de volgende generaties.

Om 10.00 uur is er in de O.L. Vrouw van St-Jan een geconcelebreerde Mis ter gelegenheid van de 525e verjaardag van het Mirakel. De viering wordt meerstemmig opgeluisterd door drie Poperingse parochiekoren.

De ommegang is enkele jaren geleden geheel vernieuwd van opzet en nu nog beter te volgen, juist voor buitenstaanders. De stoet geeft de Poperingse geschiedenis weer tot en met het grote mirakel, beelden uit het leven van Maria en de verering van O.L. Vrouw van Sint-Jan.

Ook andere dagen vinden er - in het teken van de ommegangsnoveen - activiteiten plaats.
ma 5 juli Kinderzegening, om 15.00 uur in de Sint-Janskerk
do 8 juli Ziekenommegang om 13.30 uur
za 10 juli Donkere ommegang om 16.00 uur - bidprocessie
ma 12 juli Pameltje-ommegang om 6.30 uur. Met deze bidprocessie, die volgt op een Eucharistieviering, wordt de noveen afgesloten.

infoOmmegangscomite 057/338702
Dienst voor Toerisme 057/346676 of 346677
locatieCentrum
plaatsPoperinge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl