Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneermaandag 26 maart 2012    Evangelie van 2012-03-26
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelGids trainingsavond expositie Lijkwade
beschrijving

Van 31 maart tot 31 augustus staat in de Kooromgang van de Sint-Janskathedraal van ’s-Hertogenbosch een bijzondere tentoonstelling over de Lijkwade van Turijn.

Dit is een grafdoek waarop sporen te zien zijn van het lichaam van een gekruisigde Man. Wetenschappers reconstrueerden met die sporen een hele lijdensweg. Is dit de lijkwade van Jezus? Bij de expositie zijn een kopie van de lijkwade, historische reconstructies van voorwerpen en een levensgroot beeld te zien.

De expositie wil niet in discussie gaan over de echtheid van de lijkwade maar wel mensen aan het denken te zetten over het lijden en de persoon van Jezus.
We zoeken gidsen om aan de bezoekers uitleg te geven en eventueel ook met hen in gesprek te gaan over de persoon van Jezus.

U wordt niet in het diepe gegooid: de voorbereiding bestaat uit drie trainingsavonden met uitvoerige uitleg over lijkwade en expositie. Daarnaast worden de meest gestelde vragen en antwoorden geoefend. Als gids wordt u ingedeeld in een rooster waarbij uzelf uw beschikbaarheid aangeeft: een dagdeel per twee weken, een dagdeel per week of vaker.

Trainingsavonden

  • Maandag 27 februari, 20.00 – 22.00 uur  Locatie: Lucaszaal
    Wat is de Lijkwade? Wat vertelt die? Een instrument voor evangelisatie? Hoe meer weten over de Lijkwade?
  • Maandag 12 maart, 20.00 – 22.00 uur  Locatie: Lucaszaal
    Wat wordt er van een gids gevraagd? Hoe antwoorden op vragen? Veelgestelde vragen en korte antwoorden.
  • Maandag 26 maart, 20.00 – 21.30 uur  Locatie: Sint Jan
    Een bezoek aan de expositie in opbouw om de details te zien. Uitleg in relatie tot de altaren in de kooromgang van de kathedraal.

info

Jacques Roosen
(06) 420 364 92

Pieter Kohnen
(06) 212 50 162

www.jezusmysterie.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl