Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 27 juni 2004    Evangelie van 2004-06-27
 titelVriendenkring zingt in Roermond
beschrijvingHet mannenkoor 'Vriendenkring' uit Steyl verleent op zondag 27 juni medewerking aan de H. Mis in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond. Uitgevoerd wordt onder meer de Messe Breve van Charles Gounod. Aanvang: 12.15 uur. Nadien is er een miniconcert van ongeveer tien minuten.

Het mannenkoor is 120 jaar geleden voortgekomen uit de toenmalige schutterij 'Sint Sebastianus' van Steyl. Doel van de oprichting was destijds het zingen van de marsen bij het uittrekken van de schutterij. Als spoedig vond een groep het zingen belangrijker dan het schieten en zo ontstond de 'Vriendenkring'. Aanvankelijk als een onderonsje van vrienden die onder leiding van de kerkorganist na de zondagse H. Mis rondom de tafel in het stamcafé wat liederen zong. Later uitgegroeid tot een volwaardige zangvereniging: het oudste mannenkoor van de gemeente Venlo. Het koor heeft vele concertreizen en muziekfestivals op zijn naam staan.

Momenteel telt de vereniging 87 zangers. Sinds 2001 staat het koor onder leiding van dirigent Cor Dorssers uit Swalmen. Tijdens de eucharistieviering in de Limburgse bisschopskerk zingt het koor naast de mis van Gounod een aantal Slavische gezongen en het 'Domine salvam fac Reginam nostram'. Na de H. Mis is er een miniconcert van circa tien minuten waarin het koor onder meer enkele Engelstalige gezangen ten gehore brengt.

Kathedraalconcert
Wie van muziek houdt komt deze zondag goed aan zijn trekken in de Roermondse kathedraal. Naast de gezongen H. Mis om 12.15 uur is er om 16.00 uur immers een bijzondere uitvoering door het solistenensemble Collegium ad Mosam. Tijdens dit kathedraalconcert spreken bovendien minister Maria van der Hoeven en bisschop Frans Wiertz.

Meer informatie over het mannenkoor:
www.vriendenkringsteyl.nl
Meer informatie over het kathedraalconcert:
www.kathedraal-roermond.nl

infowww.vriendenkringsteyl.nl
www.kathedraal-roermond.nl
locatieSint-Christoffelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl