Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Stichting Samuel
(Samuel)

Stichting Samuel

Website E-mail

  • Samuel wil dienstbaar zijn in de Rooms Katholieke kerk aan iedereen die de jeugd een warm hart toedraagt.
  • Samuel wil hen ondersteunen en inspireren bij de begeleiding van kinderen, tieners en jongeren in hun groei naar gelovig mens-zijn.
  • Samuel stelt in alles Jezus Christus centraal.
Spoorlaan 126
5061 HD  Oisterwijk

ma/di/do 10-17 uur:
(013) 52 85 981

wo/vr 10-13 uur:
(073) 65 76 530

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 30 september 2003    Evangelie van 2003-09-30
 titelToerustingscursus jeugdwerkers
beschrijvingSoms is dat zondagsevangelie zo moeilijk om aan de kinderen te vertellen! Soms kan ik de aandacht van de kinderen niet vast houden! Soms sta ik er zo alleen voor omdat ik geen medewerking van de pastoor of van andere moeders heb! Soms weet ik echt niets creatiefs meer te bedenken...

Deze en andere vragen die u als kinderwerker bij uw club, kinderwoorddienst en gezinsmis tegenkomt, komen allemaal aan bod in de Samuel Toerustingcursus. Deze cursus is uw kans om u wat meer in het hoe en waarom van uw kinderwerk te verdiepen en ook verhalen van collega- kinderwerkers uit andere parochies te horen. Dan gaan de kinderwoorddienst, de club en de gezinsmis daarna veel beter. Ieder van ons heeft regelmatig een soort ‘opfriscursus’ nodig om bij te blijven. Ook in het bedrijfsleven wordt daar aandacht aan besteed. U wilt toch ook met uw jeugdwerk in de kerk bij de tijd blijven?

Al ruim 10 jaar heeft Samuel ervaring in het geven van toerustingcursussen door het hele land. Regelmatig wordt de cursus aangepast aan de veranderingen in onze maatschappij en de eigentijdse benadering van de jeugd. Samuel komt naar uw regio toe om de cursus te geven.

De cursus bestaat uit 6 avonden. De eerste helft van de avond vertelt een ervaren kinderwerker iets over het thema van die avond. De tweede helft van de avond gaat u zelf in groepjes van 6 personen praten over wat er verteld is en hoe u dat toe kunt passen.

De thema's van de avonden zijn:

1. Jeugdwerk in onze kerk? Waarom? (16 sept.)
2. Zingen en bidden met kinderen? Maar hoe dan en welke liederen? (30 sept.)
3. Een bijbelverhaal is toch veel te moeilijk? (14 okt.)
4. Wat kan ik bij een verhaal laten zien en wat kan het kind er mee doen? (28 okt.)
5. Materialenavond: kijken en inkopen doen. (11 nov.)
6. Bouwstenen voor goed lopend kinderwerk. (25 nov.)

De avonden duren van 20.00 uur tot 22.15 uur.

infoStichting Samuel, tel. (013) 528 59 81, info@stichtingsamuel.nl of www.stichtingsamuel.nl
organisatieStichting Samuel
locatie
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl