Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 8 januari 2012    Evangelie van 2012-01-08
(Doop van de Heer)
begintijd14:00 uur
 titelConcert - Het grote hemelse geheim
beschrijving
Datum: Zondag 8 januari 2012
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14 uur
Entree: € 7
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Orgelconcert in de St Willibrordkerk
Muziek in de Nederlanden

Programma rond Andriessen, Röntgen en Manneke

Met medewerking van:
Maarten Jansen (cello)
Jan Jansen (orgel)

Muziek uit de Nederlanden
De serie Muziek uit de Nederlanden wordt in 2012 in twee delen gepresenteerd. In de eerste helft staan solo programma’s (zangstem/instrument) op het programma en na Pasen 2012 doen koren en ensembles het grootste deel. Een beperkte rol is weggelegd voor orgelmuziek zoals op 8 januari.

Het idee ontstond naar aanleiding van de Franse muziekreeks uit 2011. De verschillende spelers gaven aan dat er veel mooie – niet veel uitvoerde – muziek beschikbaar is die een verrassende programmering mogelijk maakt. Ondermeer muziek van Andriessen, Diepenbrock, Manneke, Wammes als moderne componisten maar ook Sweelinck en koorwerken uit de zuiderlijke Nederlanden.

De ervaring is dat beide een goede match hebben met het gebouw en de akoestiek. Voor de koorwerken geldt dat het gebouw door de hoogte een extra dimensie geeft.

Jan Jansen
Jan Jansen (*1946) is een Nederlands organist. Hij bespeelt sinds 1987 het orgel van de Dom van Utrecht.

Hij studeerde orgel bij Cor Kee, piano bij Gérard van Blerck en klavecimbel bij Lenie van der Lee aan het Utrechts Conservatorium, waar hij tegenwoordig ook als theoriedocent actief is. Jansen is afkomstig uit een muzikale familie, en zijn kinderen zetten die traditie voort: hij is de vader van violiste Janine Jansen, cellist Maarten Jansen en organist David Jansen.

Na een bijna 25-jarig dienstverband als Domorganist is Jan in mei 2011 met pensioen bij de Domkerk gegaan. Ofschoon Jan met pensioen is gegaan als Domorganist, blijft Jan met regelmaat orgelconcerten door het hele land geven.

Maarten Jansen
Maarten Jansen (*1973) kreeg vanaf zijn negende cellolessen. Maarten werkte als solocellist voor het Münchener Kammerorchester, het Tonkünstler Orchester in Wenen, het Noord Nederlands Orkest en het Metropole Orkest. Sinds 2007 speelt mee in de cellogroep van het Metropole. Op de cd De Vier Jaargetijden van Janine Jansen is Maarten te horen als cellist van het ensemble.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl