Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Televisie en radio
tv
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 25 december 2011    Evangelie van 2011-12-25
(1e Kerstdag)
begintijd22:10 uur
 titelHerman Finkers Kerstspecial
beschrijving

Cabaretier volgt zijn katholieke hart
De katholieke cabaretier Herman Finkers kreeg een aantal jaren geleden te horen dat hij aan chronische leukemie lijdt en verdween daarna van het toneel. Na zeven jaren stond hij eind 2007 weer op de planken met de succesvolle voorstelling ‘Na de pauze’, een verwijzing naar zijn ziekte die zich lijkt te stabiliseren.

Zonder opsmuk
Deze persoonlijke theatershow, zonder opsmuk, zonder makkelijke grapjes, kritisch op deze tijd, werd als zeer katholiek omschreven. Kruispunt TV schetst op Eerste Kerstdag een beeld van Finkers door interviews met familie, vrienden en kenners.

Verlangen naar stilte
Kruispunt TV ging in 2006 al met Herman Finkers het klooster van de trappisten van Koningshoeven te Berkel-Enschot in. Finkers trok toen al een paar jaar niet meer langs de Nederlandse theaters en zocht steeds meer de stilte.

Katholieke hart
Zijn katholieke hart begon steeds meer te spreken. Zo zocht hij de publiciteit om aandacht te vragen voor de heilige ruimte van de eeuwenoude Plechelmusbasiliek in Oldenzaal en om te vechten tegen een nieuwe luchthaven in het stille hart van Twente. Finkers heeft zich de laatste jaren bekwaamd in eeuwenoude Gregoriaanse gezangen en hoopte die te zingen samen met de monniken van abdij Koningshoeven.

Roomse Jongen
Vrienden vertellen dat Herman ‘meer Finkers’ is geworden, meer zichzelf. Meer de man die de leegte aandurft van zijn ziekte. Herman Finkers blijft grappig, maar is in zijn laatste show ‘Na de pauze’ inderdaad teruggekeerd met andere accenten: hij durft te vertellen over zijn eigen zoektocht, hij toont zijn maatschappelijke betrokkenheid en hij blijft natuurlijk de roomse jongen. (rkk.nl)

info

www.rkk.nl/kruispunt/archief/2011/detail_objectID738275.html

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieNederland 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl