Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Politiek
politiek
wanneerwoensdag 18 januari 2012    Evangelie van 2012-01-18
begintijd20:30 uur
 titelConservatief Café met Syp Wynia
beschrijving

“Wij leven in een bezeten wereld. En wij weten het”. De woorden die conservatief historicus Johan Huizinga in de jaren ’30 van de vorige eeuw schreef zijn evenwel van toepassing op de Europese situatie van vandaag de dag. Het financiële bestel schudt zodanig op haar grondvesten dat er zelfs getwijfeld wordt aan de stabiliteit van de Europese Unie. In de verdere woorden van Huizinga weerklinkt herkennen wij ook de sfeer van vandaag: “Alom de twijfel aan de hechtheid van het maatschappelijk bestel, waarin wij leven, een vage angst voor de naaste toekomst, gevoelens van daling en ondergang der beschaving”.

Conservatief Café opent het jaar 2012 met een nieuwjaarsbijeenkomst waar Elsevier-journalist Syp Wynia zijn licht werpt op een van de belangrijkste pijlers van ons maatschappelijk bestel: de euro. Hoe zijn we eigenlijk aan de euro gekomen? Wat is de positie van Nederland hierin? En, welke rol speelt de Nederlandse media rondom de euro en de crisis? Wie op deze vragen het antwoord weet gaat goed voorbereid het nieuwe jaar in en daarom nodigen wij u van harte uit voor deze avond onder de titel ‘Overleeft de Euro 2012? Een actuele analyse door Syp Wynia’. Verder zullen we op deze avond terugblikken op 2011 en uiteraard vooruitblikken op de avonden in 2012.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 18 januari. De avond begint om 20:30 maar de deuren zijn reeds vanaf 19:30 geopend zodat u nog een kop koffie of thee kunt nuttigen. Na afloop van het inhoudelijke gedeelte brengen we een heildronk uit op het nieuwe jaar. De locatie is Stadscafé De Zalm op Markt 34 te Gouda.

Aanmelden is verplicht en gebeurt via deze link.

De entree is EUR 10,- inclusief koffie/thee en twee drankjes aan de bar. Donateurs mogen gratis naar binnen. Wilt u meer informatie over donateur worden, lees hier verder of neem in antwoord op dit bericht direct contact met ons op.

info

www.conservatiefcafe.nl

locatieStadscafé De Zalm, Markt 34
plaatsGouda (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl