Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 13 januari 2012    Evangelie van 2012-01-13
begintijd10:45 uur
eindtijd15:00 uur
 titelVan Hosanna tot Halleluja
beschrijving

Zang- en bezinningsdag rond de muziek voor de Goede Week en Pasen.

In de liturgie valt deze vrijdag in de ‘eerste week door het jaar’: de kersttijd is afgesloten en we kunnen even op adem komen voordat de veertigdagentijd begint.

Dit is de periode waarin dirigenten, voorgangers en liturgische voorbereidingsgroepen op zoek gaan naar een goede invulling van de vieringen in de Goede Week en met Pasen. Er is heel veel muziek voorhanden voor deze periode en het is daarom beslist niet nodig om ieder jaar hetzelfde repertoire te zingen.

Bert Stolwijk, stafmedewerker voor liturgische muziek, zal minder bekende eenstemmige en meerstemmige gezangen instuderen, die voor liturgische kerkkoren goed uitvoerbaar zijn en die een verrijking zullen zijn van de liturgische vieringen vanaf Palmzondag tot en met Pasen.   

Ko Schuurmans, stafmedewerker van het bisdom voor liturgie, bespreekt de zangteksten en plaatst ze in het kader van de liturgie, het geloof en het leven van alledag. 

Mark Heerink, regionaal medewerker kerkmuziek van de NSGV en kerkmusicus te Hoorn, zal ons begeleiden op het orgel en aan de piano.

Peter Denneman, coördinator van het Benedictushof, is de gastheer.

Programma: 

10.15 uur        Ontvangst met koffie / thee en Adelbertuskoek in het Benedictushof.
De ingang, naast de abdijwinkel, bereikt u via de Vennewatersweg (volg de borden ‘Abdijkaarsen’). Er is daar voldoende parkeergelegenheid.
10.45 uur        Opening van de dag in de abdijkerk - Bezinnen en zingen (1)
12.30 uur        Gebedsdienst. Aansluitend: Lunch in het Benedictushof. (Voor soep en broodjes wordt gezorgd).
13.30 uur        Bezinnen en zingen (2)
15.00 uur        Einde

De kosten van deze dag bedragen € 10,00 per persoon (inclusief lunch), bij aankomst te voldoen.U kunt zich tot uiterlijk 6 januari a.s. opgeven bij  benedictushof@abdijvanegmond.nl  

Deze dag wordt georganiseerd door de NSGV Haarlem-Amsterdam i.s.m. Benedictushof en de Pastorale Dienstverlening van het Bisdom Haarlem-Amsterdam.

info

NSGV Haarlem-Amsterdam: www.nsgvhaarlem.nl; nsgv@haarlem-amsterdam.nl
(023) 511 26 86

Benedictushof / Abdij van Egmond: www.abdijvanegmond.nl; benedictushof@abdijvanegmond.nl ; (072) 506 14 15

organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieSint-Adelbertabdij
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl