Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 27 t/m woensdag 29 februari 2012    Evangelie van 2012-02-27
 titelJaarlijkse priester- / diakenretraite Rolduc
beschrijving

Bisdom Roermond nodigt alle priesters en diakens uit de Nederlandse bisdommen uit deel te nemen aan de jaarlijkse retraite in Rolduc van 27 t/m 29 februari 2012. Inleider is de aartsbisschop van Mechelen - Brussel, Mgr. André-Joseph Léonard.

Opdracht in een nieuw tijdperk
“Als Kerk treden we binnen in een nieuw tijdperk”, vertelt bisschop Wiertz van Roermond in zijn uitnodiging . “Om ons heen zien we, dat de cultuur in onze tijd de hechte band met het geloof verloren heeft, terwijl tegelijkertijd de grote vragen van het leven, ook in onze samenleving, dringend om een antwoord vragen. Daarmee staan we als ambtsdragers voor een moeilijke, maar ook boeiende opdracht. Een nieuwe evangelisatie is in onze streken nodig.”

Innerlijke vernieuwing
“We moeten het Evangelie van Jezus weer verstaanbaar maken voor de zoekende mens van deze tijd, terwijl we niets af mogen doen aan de identiteit van de Boodschap. Juist om deze reden wil ik van harte aandacht schenken aan het streven naar innerlijke vernieuwing van alle priesters en diakens, opdat zij hierdoor met nog meer overtuiging en kracht in woord en daad kunnen getuigen voor het evangelie in de wereld van vandaag”, aldus de bisschop van Roermond.

Programma en meer informatie
De retraite vindt plaats van maandag 27 februari a.s. tot en met woensdag 29 februari a.s. in het grootseminarie Rolduc te Kerkrade. In ondergenoemde bijlage een nader uitgewerkte programma van deze retraite in stilte, alsook een aanmeldingsstrook. Vriendelijk verzoek deze vóór 1 februari 2012 in te zenden.

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieGrootseminarie Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl