Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Televisie en radio
tv
wanneerzondag 25 juli 2004    Evangelie van 2004-07-25
 titelKruispunt kloosterserie
beschrijvingAl enige jaren maakt het RKK-televisieprogramma Kruispunt in de zomer furore met de kloosterserie waarin Bekende Nederlanders te gast zijn in Nederlandse abdijen. Dit jaar gaat de kloosterserie op reis naar buitenlandse abdijen die geleid worden door Nederlandse abten of abdissen.

Levensvragen
De nieuwe serie begint op 11 juli en telt vijf afleveringen. In ieder deel interviewt presentator Leo Fijen de Nederlandse oversten in hun kloosters. Het doel van deze gesprekken is het verwerven van spiritueel inzicht. "De kijker mag zich toerist voelen, maar moet ook de levensvragen herkennen uit zijn eigen leven", aldus Fijen.

Alternatief voor sport
Kruispunt komt met deze serie als alternatief voor de zomer die in het teken staat van sport. "Dat is heel bewust gedaan, omdat meer dan genoeg kijkers iets anders willen dan voetbal, wielrennen of olympische spelen. Veel mensen lopen met levensvragen rond, zijn vaak op zichzelf aangewezen om het antwoord te vinden en hunkeren naar adviezen die beproefd zijn in eeuwenlange tradities", zegt Fijen.

Programma

11 juli:
Abt Daniël van Santvoort, trappisten Caldey Island (Wales)

18 juli:
Priorin Minke de Vries, oecumenisch vrouwenklooster in Grandchamp (Jura, Zwitserland)

25 juli:
Abt Bruno Gooskens, trappisten Mariawald (Eifel, Duitsland)

1 augustus:
Abdis Elaia Bollen, benedictinessen Communiteit van Lioba (Provence, Frankrijk)

8 augustus:
Prior Marcellin Theeuwes, kartuizers La Grande Chartreuse nabij Grenoble (Alpen, Frankrijk)

infowww.rkk.nl
locatie
plaatsNederland
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl