Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 16 december 2011    Evangelie van 2011-12-16
begintijd19:30 uur
 titelConcert voor LeĂłn
beschrijving
Datum: Vrijdag 16 december 2011
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 19.30-22.30 uur (met pauze en aansluitend borrel)
Entree: € 12, opbrengst voor projecten in León
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl & www.utrecht-leon.nl

Concert voor León

Een hele groep muzikanten, jonge zangers/songwriters en Utrechtse koren treedt op vrijdag 16 december in de St. Willibrordkerk op zonder gage voor zusterstad León. De artiesten zorgen voor een mooie avond met klassiek, rockige en rustige liedjes en Latijns-Amerikaanse muziek uit Brazilië en Chili.

Stedenband met León
Stichting Vriendschapsband Utrecht-León zet zich sinds 1983 in voor de bevolking van León, de zusterstad van Utrecht in het Midden-Amerikaanse Nicaragua. De gemeente Utrecht heeft sinds 1985 een officiële stedenband met de gemeente León.

PROGRAMMA

  • Utrecht Travel Singers, het illustere en reislustige koor met Utrecht als thuisbasis zingt enkele Kerstliederen uit alle windstreken.
  • Fons Jörgen staat op het punt om met zijn band A Liquid Landscape hun debuutalbum uit te brengen bij Glassville Records. De singer/songwriter speelt solo een dynamische set met muziek geïnspireerd door Fink, Jeff Buckley en A Perfect Circle.
  • Het trio LeTitre bestaat uit Sofie Letitre (vocalen, piano, gitaar), Ferdy van der Singel (vocalen, gitaar) en Cees Bruinsma (trompet). Zij spelen sferische pop en hebben in 2010 de ‘Volgspot Ongekend talent wedstrijd’ van radio 2 gewonnen.
  • Tommy Ebben heeft samen met zijn band The Small Town Villains reeds twee albums afgeleverd die door pers en critici jubelend ontvangen werden. “Integer en overtuigend”, schreef OOR, “gruizig, doorleefd en zinderend van emotie”, schreef Trouw.

Pauze

  • De Stem des Volks is een gemengd Utrechts koor dat al 80 jaar actief is. Naast de klassieke muziek komen ook populaire nummers in alle denkbare talen ruimschoots aan bod.
  • Het projectkoor “Inti Illimani” zingt enkele meerstemmige arrangementen van de Chileense groep van de titel. Hun muziek is geworteld in de Latijns-Amerikaanse volksmuziek en kenmerkt zich door poëtische teksten, niet los van politiek en sociaal engagement, en prachtige vocale arrangementen. 
  • Quinteto Maxixe (saxofoon, viool, accordeon, gitaar, basgitaar, pandeiros) speelt Braziliaanse chorinhos, een muziekstijl ontstaan uit de smeltkroes van culturen in in Rio de Janeiro eind 19e eeuw. Het is een mengsel van Europese dansmuziek en ritmes uit Afrika.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl