Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 mei 2012    Evangelie van 2012-05-12
(Sint Pancratius)
begintijd19:00 uur
 titelJongerenviering Maria Forever Young
beschrijving

De maand mei is van oudsher de Mariamaand. Ook zo in ’s-Hertogenbosch, waar de ‘Zoete Moeder’ in de Sint-Janskathedraal een maand lang in het centrum van de belangstelling staat. Sinds jaar en dag worden de weekendvieringen in de kathedraal in mei afwisselend opgeluisterd door verschillende parochiekoren en schuttersgilden uit het bisdom. 

Jongerenprogramma
Dit jaar kent het programma een nieuw onderdeel: een speciale jongerenviering, uitgebreid met verschillende programmaonderdelen in en om de Sint-Janskathedraal. Het jongerenprogramma vindt plaats op zaterdagavond 12 mei en staat vanzelfsprekend geheel in het teken van Maria. Het wordt georganiseerd door de Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch, ondersteund door enkele medewerkers van het bisdom. 

Maria Forever Young
Onder het thema Maria Forever Young kunnen jongeren die avond aan een divers programma deelnemen. Zo kunnen zij aanschuiven bij een gezamenlijke maaltijd, voorafgaand aan de H. Mis die om 19.00 uur plaats vindt in de kathedraal. Deze jongerenviering wordt muzikaal ondersteund door jongerenkoor Deux Bornes uit Uden. Na de H. Mis kan gekozen worden uit diverse workshops die allemaal in het teken staan van Maria. De avond wordt om 21.30 uur in stijl afgesloten met een Taizéviering in de kathedraal. 

Deelname
Hoewel het programma op jongeren is gericht, is iedereen natuurlijk van harte welkom bij de H. Mis om 19.00 uur en de Taizéviering om 21.30 uur. Ook is het mogelijk om bij enkele workshops aan te sluiten (enkele daarvan zijn echter alleen voor jongeren toegankelijk).

info

jongeren@bisdomdenbosch.nl
www.bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl