Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 31 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-31
 titelUtrechtse korendag
beschrijvingHet dekenaat Utrecht-Oudenrijn en de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV) van het aartsbisdom Utrecht hebben het plan opgevat een korendag te organiseren voor de parochies in de stad Utrecht. Een aantal jaren geleden heeft de Jozefkerk een gelijksoortig evenement georganiseerd in het kader van hun 100-jarig jubileum. De deelnemende koren waren erg enthousiast en vroegen direct om een herhaling. Nu de parochies in de stad bezig zijn naar een intensievere samenwerking te groeien, kan zo'n ontmoeting een extra belang hebben.

Ieder koor zet zich zeer aktief in voor de liturgie in de eigen parochie en heeft daardoor niet de mogelijkheid een ander parochiekoor te leren kennen. Ooit waren er wel zulke evenementen als u bijvoorbeeld denkt aan de koorkringen die georganiseerd werden door de NSGV.

Wij hopen dat u als koor mee wilt doen aan deze ontmoeting; ieder koor krijgt de gelegenheid om één stuk naar keuze ten gehore te brengen. Daarnaast heeft deze middag ook een educatief karakter; u zult samen met alle koren nieuwe muziek instuderen.

Ook als u zich niet als koor kan presenteren kunnen koorleden, of andere belangstellenden uit uw parochie, zich toch aanmelden; u kunt dan niet alleen naar de deelnemende koren luisteren, maar ook mee studeren aan (nieuwe) muziek. Deze muziek wordt gezongen in de Vesper waarmee we de korenmiddag gezamenlijk afsluiten. Uiteraard hopen wij van harte dat alle koren uit de stad hun steentje zullen bijdragen.

De korendag is gepland op zondag 31 oktober van 13.30 - 17.00 uur in de Rafaelparochie (voorheen H. Geest) te Utrecht-Overvecht.

Programma:
- Welkomstwoord door Deken Henk Bloem
- Koren brengen ieder één stuk naar keuze ten gehore.
- Instuderen van nieuwe koormuziek onder leiding van Jos Beijer
- De afsluitende vesper door allen.

Aanmelden:
Ieder koor van de parochie (Gemengd, dames- of herenkoren, jongerenkoor, middenkoor, cantorij.) is uitgenodigd om deel te nemen aan deze dag. Voor kinderkoren zullen wij later op diocesaan niveau een eigen dag organiseren.

Aanmelden dient te geschieden vóór vrijdag 18 juni a.s.
Daarna krijgt u van de NSGV nog voor de zomervakantie de nodige koormuziek toegestuurd; hiermee stellen wij u in de gelegenheid deze van te voren te bekijken.

Er zijn geen inschrijvingskosten aan verbonden. Eventuele kosten voor uw dirigent en/of begeleider dient u zelf te betalen.

infoNSGV aartsbisdom Utrecht
www.nsgv-aartsbisdom.nl/korendag/korendag.html
organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieRafaelparochie (voorheen H. Geest) te Utrecht-Overvecht
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl