Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 19 juni 2004    Evangelie van 2004-06-19
 titelContactdag blinden en slechtzienden
beschrijving19 juni a.s. komen blinden en slechtzienden en hun begeleiders uit het hele land voor de 70e keer bijeen in Sweikhuizen op uitnodiging van het plaatselijke Odiliacomite.

De bevolking van dit plaatsje ontvangt al voor de 70e keer - eigenlijk voor de 75e keer, maar tijdens de oorlog was dat niet mogelijk - blinden en slechtzienden van de Rooms Katholieke Gemeenschap en biedt hen een gezellige dag aan.

St. Odilia is de patrones van blinden en slechtzienden.

Programma
Men komt op eigen gelegenheid naar Sittard van waar men met twee bussen naar Sweikhuizen gaat. Vanaf het parkeerterrein aldaar trekt men om ongeveer 10.45 uur in processie door de versierde straten van het dorp op naar het kerkje van de H. Dionysius en Odilia.

De bisschop / hulpbisschap van Roermond gaat daar voor in een plechtige Eucharistie-viering. Daarna wordt een Limburgse koffie-tafel aangeboden en speelt de plaatselijk harmonie / blaaskapel en worden de onderlinge contacten weer aangehaald.

`s-Middags is er een optreden van het Sweikhuizer dames- en/of herenkoor.

De middag wordt afgesloten met een plechtig lof met ogenzegening waarna men nog kan genieten van koffie / thee met een punt Limburgse vlaai. Om 4 uur vertrekken de bussen weer richting Sittard.

infoNederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (NVBS)
Deheer Th.G.M.Baijer
(070) 3 24 34 27
theobaijer@wanadoo.nl
locatieSweikhuizen bij Sittard
plaatsSittard (Limburg)
postcode61
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl