Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 2 juli 2004    Evangelie van 2004-07-02
 titelTe voet naar St. Servaes vanuit Heerlen
beschrijvingOp vrijdag 2 juli 2004 worden in het kader van de Heiligdomsvaart door de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden gelijktijdig drie wandelingen naar Maastricht georganiseerd. Zowel uit Sittard, als uit Heerlen en Tongeren (B) kan men die dag pelgrimeren naar Maastricht. Het is ook mogelijk slechts een gedeelte van de route mee te wandelen. De pelgrims worden rond 17.00 uur ontvangen in de kruisgangen van de O.L.Vrouwebasiliek. Anderhalf uur later sluiten de pelgrims zich aan bij de stadspelgrimage voor de laatste kilometer naar het graf van Sint Servatius.

Sittard
Om 8.00 uur vertrekken pelgrims vanuit de O.L.Vrouwebasiliek van Sittard voor de 32 km lange tocht naar Maastricht. Men kan ook meedoen vanaf NS-station Geleen-Oost (dan is het nog 28 km), NS-station Schinnen (21 km) of de Basiliek te Meerssen (nog 8 km).

Heerlen
Pelgrims uit oostelijke richting vertrekken om 08.45 uur vanuit de St.Martinuskerk te Welten (Heerlen) voor de 28 km lange tocht. De plaatsjes Stokhem, Lammerdel en Bemelen zijn hier tussenliggende opstapplaatsen op weg naar Maastricht.

Tongeren
De derde route voert door Belgisch Limburg, vanuit de O.L.Vrouwbesiliek te Tongeren. Ook vanuit Nederland kan men aan deze wandeling meedoen door om 9.33 uur bij het station in Maastricht de bus (De Lijn 62) te nemen naar Tongeren. Men is dan op tijd om daar om 10.30 uur de start van de wandeling mee te maken. Op deze route door Belgisch Limburg zijn er opstapplaatsen in Genoelselderen, Val-Meer en Kanne.

Aan het meedoen zijn geen kosten verbonden. Tevoren aanmelden is ook niet nodig.

info(043) 450 1741
www.heiligdomsvaart.nl
locatieSt.Martinuskerk te Welten
plaatsHeerlen (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl